Bilo je suđeno: Partizan potpisao igrača koga je jurio tri godine!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport

veliko pojačanje

Bilo je suđeno: Partizan potpisao igrača koga je jurio tri godine!

Konačno se ostvarila velika želja crno-belih

Objavljeno:

KK Partizan je promenio čitav tim, a nekoliko imena je privuklo posebnu pažnju.

Danac Ife Lundberg je svakako jedan od njih i Željko Obradović od njega očekuje da bude lider "novog Partizana".

Malo je poznato da su crno-beli tri godine pokušavali da ga dovedu u Humsku, ali su se tek ovog leta stekla uslovi.

- Uvek je čast doći u istorijski klub kao što je ovaj i igrati za najvećeg trenera svih vremena u Evropi. Da li se osećam kao jedan od vođa tima? Da! Prosto sam takav kao osoba. Imamo momke koji nisu pre igrali u Evroligi, koji imaju samo NBA iskustvo. Dajem sve od sebe da im objasnim kako se košarka igra ovde i da na šta moraju posebno da paze – takve stvari - započeo je Gabrijel Lundberg intervju za Sport klub.

Ife Lundberg
Ife Lundbergfoto: Starsport©

Prvi kontakt je ostvaren pre tri godine...

- Bilo je to zabavno leto. Izuzetno mi je drago što je konačno postignut dogovor između mene i Partizana. Uspeli smo da se konačno usaglasimo. Kada je bio prvi put? Pre tri godine! U međuvremenu sam naravno pratio Partizan. Napravili su veliku ‘buku’, naročito pre dve godine. To je klub koji treba pratiti, ima najveću bazu navijača u Evropi. Kada god Partizan igra, naročito kod kuće, želite da budete koncentrisani na te utakmice - objašnjava Lundberg.

Imao je priliku da sarađuje sa Dimitrisom Itudisom, kumom Željka Obradovića.

- Dimitris Itudis je bio prvi trener koji mi je pružio priliku u Evroligi i zauvek ću mu biti zahvalan. Ironija je da sada igram za Obradovića, trenera koji mu je bio mentor. Mogu da vidim neke sličnosti u stilovima. Zato sam bio pripremljen kada sam dolazio u Partizan – znao sam kakav će trener Obradović biti. Čuo sam priče o tome kako on radi, ali naviknut sam na to – ništa novo. Došao sam ovde otvorenog uma i moje iskustvo sa trenerima sa Balkana je takvo da znam šta da očekujem. Ponekad zahtevaju mnogo, ali tako izvuku najbolje iz tebe. Definitivno mi se sviđa balkanski mentalitet. Mislim da sam uvek bio odličan igrajući za trenere sa Balkana.

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.