"Je*e mi se šta pričaju o meni"
Džejms Naneli KK Partizan, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

miljenik grobara

"Je*e mi se šta pričaju o meni"

Jedan je Džejms Naneli

Objavljeno: 17:17h
D T

"Je*e mi se šta pričaju o mene. Znam ko sam i šta mogu na terenu", tako je govorio Džejms Naneli, američki košarkaš koji je u prethodne dve godine žario i palio širom evropskih terena u dresu Partizana.

Džejms Naneli
Džejms Nanelifoto: Starsport

Zaljubio se Naneli u crno-bele boje i njemu verne Grobare, vatrene navijače Partizana koji su u vrlo kratkom periodu zavoleli svog "crnog strelca".

I kada se sve raspadalo, a serija rezultata bila katastrofalna po Partizan, u decembru 2022. godine, Naneli je svojom trojkom preko Brajanta Danstona zakopao Efes i pokrenuo do tada zaribali crno-beli valjak.

Presudio je Naneli Efesu u dva navrata, Virtusu u paklu Bolonje, poslao je PAO kući trojkom u poslednjim sekundama i kasnije zapušio usta Delijama trojkama u finalu ABA lige.

Bio je i ostao bez ikakve konkurencije nahrabriji košarkaš Partizana u poslednjih nekoliko sezona. Minule sezone je ponovo bio na vrhuncu i apsolutno najkonstantniji igrač Partizana.

Dok su senjegovi saigrači skrivali u finalu protiv Zvezde, Naneli je šutirao kao u transu u prvom meču finala. U momentima kada su se drugi češali i pravili ludi, Naneli je pokazao rekciju u svakom momentu, želevši pobedu.

Makabi u Areni je u januaru ove godine to najbolje osetio, a Naneli je gotovo sam vratio crno-bele sa 20 kusur minusa.

Nije ustuknuo ni pred punim Pionirom navijača Zvezde koji su mu dobacivali kraj aut linije na zagrevanju. Ni tada nije dao na sebe.

To ipak nije bilo dovoljno za nastavak saradnje, pošto je incident sa Stefanom Lazarevićem presudio Naneliju u Partizanu...

Bilo kako bilo Naneli je svoje ime i prezime utisnuo u istoriji Partizana. Nikada neće biti zaboravljen njegov skok šut i izbačaj sa grudi...

1 / 9 Foto: Starsport

Odlasci Pantera, Ledeja, Smajlagića kao i ostalih mogu da se podnesu, ali rastanak sa Nanelijem će se dugo žaliti.

Na Sterlingu Braunu, Ife Lundbergu i Dujenu Vašingtonu je da odmene Nanelija, ako je to uopšte moguće.

Bonus video:

00:52

Naneli sa šubarom slavi pobedu

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.