Gde je nestao Aleksa Avramović?
Aleksa Avramović i Željko Obradović, Foto: Starsport

šta se sa njim desilo?

Gde je nestao Aleksa Avramović?

Propao u crnu zemlju

Objavljeno:

Grobari ljuti na Avramovića?

Pohvalio je selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, našeg kombo beka Aleksu Avramovića nakon maestralne pobede Orlova u Beogradskoj Areni nad selekcijom Grčke (94:72) u generalnoj probi pred put naših košarkaša na Olimpijske igre u Parizu.

Odigrao je Avramović u ponedeljak veče kao prekaljeni vuk protiv "helena". Grizao je u odbrani tokom svih 40 minuta i upisao čak osam asistencija, što nije svojevrsno u igri Avramovića u prethodnim sezonama.

Aleksa Avramović i Željko Obradović
Aleksa Avramović i Željko Obradovićfoto: Starsport©

Delovao je poput "besnog psa" na parketu i to samo nešto više od mesec dana i kraja sezone u dresu Partizana iz koga očigledno želi da ode... CSKA iz Moskve je prvi stao u red za srpskog beka, a ruku na srce, Avramović se zasitio crnog-belog dresa u kome je postao reprezentativac i veliki košarkaš, ali i njegovog mentora u prethodne tri godine Željka Obradovića.

1 / 11 Foto: Starsport©

Zašto je Avramović prošle sezone, tačnije od zimus pa sve do kraja finala ABA lige delovao kao izduvan balon u dresu Partizana? Grobari se i dan danas pitaju, jer kada pogledaju kako Avramović igra u reprezentaciji i to uporede sa partijama u Partizanu, jasno je da razlika u koncentraciji, želji i zalaganju kod Alekse postoji.

Kada se setimo Alekse u njegovoj prvoj sezoni u Humskoj... Kako je zasipao koš Crvene zvezde u seriji i sa kakvom je strašću leteo po parketu. Druge godine je sazreo i po notama Željka Obradovića vodio Partizan ka plej-ofu Evrolige...

U njegovoj trećoj sezoni u Partizanu Aleksa je iščezao sa terena, a bilo i onih "stručnjaka" koji su za to krivili sugestije i vikanje Željka Obradovića, bez koga srpski bek danas, verovatno i ne bi bio jedan od nosilaca reprezentacije.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

Da li je vreme da Aleksa ode iz Partizana ili zaslužuje novu šansu? Kako sada stvari stoje Avramovića igranje za reprezentaciju čini daleko srećnijim nego što je to slučaj sa Partizanom. Zašto mu onda kvariti sreću? Olimpijske igre su pred nama, cela nacija mora i treba da podrži Avramovića i ceo tim Srbije u borbi za medalju, a kada Pariz prođe, vreme je da se Avramović pakuje i ode iz Partizana!

Bonus video:

02:38

Avramović posle Efesa

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.