Partizan pred greškom leta?
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

parni valjak

Partizan pred greškom leta?

Potez koji bi mogao skupo da ih košta?

Objavljeno: 10:57h
I K

Aleksa Avramović je pre tri godine došao u Partizan da bi se za vrlo kratko vreme uvukao u srca navijača svojom borbenošću na terenu - pravi je premer kako se gine za dres i grb.

Srpski reprezentativac ima ugovor sa Parnim valjkom na još godina dana, ali kako vreme odmiče, čini se da su crno-beli digli ruke od njega, a da li je to pametan potez?

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

Avramović je ovog leta imao i ima ponude evropskih klubova, konkretno se dovodio u vezu sa Makabijem, Asvelom i novopečenim evroligašem Parisom.

Crno-beli žele da na toj poziciji dovedu boljeg srpskog igrača, ali se mora uzeti u obzir da je izbor jako tanak, kao i da je sa druge strane zadatak da se tako nešto ispuni veoma težak...

Zašto su većina partija Alekse Avramovića u dresu Partizana izbledele?

On je neko ko je mnogo puta vodio Parni valjak i spašavao tim kada je to bilo najpotrebnije.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramović foto: Starsport

Treba podsetiti, jer su iz tabora crno-belih to očigledno zaboravili, da je Avramović imao prethodne sezone povredu skočnog zgloba i da je propustio devet utakmica u Evroligi, što nije uopšte malo, plus da ne pričamo o povratku na teren posle tolike pauze kao i nimalo naivne povrede...

Košarkaška reprezentacija Srbije se trenutno nalazi u Abu Dabiju gde igra pripremne mečeve pred prestojeće Olimpijske igre koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta.

Aleksa Avramović je na tri utakmice koliko je Srbija odigrala na pomenutom turniru pokazao dobru igru i podsetio na onog ''startog'', svima dobro poznatog - a sa takvim je ekipa 30 odsto bolja.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramović foto: Starsport©

Plejmejker Partizana je pokazao agresivnost u odbrani, borbenost, snažan prodor, dobar šut za tri poena... generalno je nagovestio dobru formu...

Naravno, partije u Evroligi u dresu Partizana protiv najjačih evropskih klubova kao što su Barselona itd.. još jedan su pokazatelj da je Avramović ozbiljan igrač i da nije samo ''prosek'', jer kada protiv takvih ekipa postignete po 30 plus poena, onda je to prosto tako.

Čelnici Parnog valjka bi morali dobro da razmisle o sprskom reprezentativcu i ''daju drugu šansu'', jer je i te kako zaslužuje. Velika greška bi bila ako bi se takav igrač ispustio, a ne treba pominjati da je domaći košarkaš, da jako dobro poznaje Obradovićev sistem, ekipu, derbi, ima iskustva i može biti važan faktor Partizana u narednoj sezoni.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.