Grobari u strahu! Oglasio se Karlik Džons!
Karlik Džons u Partizanu?, Foto: Luis Veniegra / Zuma Press / Profimedia

razbio amerikance

Grobari u strahu! Oglasio se Karlik Džons!

Partizan ili NBA?

Objavljeno:

Potpuni košarkaški hit u celom svetu, novopečeni plej Partizana Karlik Džons, imao je svoju noć u porazu njegovog Južnog Sudana u meču protiv američkog drim-tima - 101:100.

Podsetimo, Džons je ostvario tripl-dabl učinak od 15 poena, po 11 skokova i asistencija protiv selekcije SAD-a.

U razgovoru za "WCPO 9" otkrio je i to, ali se na dobar način predstavio i navijačima Partizana:

- Sanjao sam da ću igrati u NBA. Ali da ću biti na Olimpijskim igrama, to ne. Da ću igrati u Evropi – ni to. Već tokom moje prve godine u srednjoj školi imao sam osećaj da bih mogao da dođem do NBA, da samo treba da se držim toga, da budem svoj, da radim više od bilo koga ispred sebe. Ali, da, verovao sam.

Karlik Džons
Karlik Džonsfoto: EPA/ROLEX DELA PENA

- Bio sam kod kuće, odmarao, kada me pozvao Luol Deng. Tačnije, već sam imao poziv od drugog trenera, da li sam zainteresovan. Sve je to bilo “ludo” jer sam se u tom trenutku oporavljao od operacije. Shvatio sam da je to prilika da se vratim na teren, ali i da odem na Olimpijske igre. I rekao sam: “Zašto da ne?” U tom trenutku sam bio u Čikagu, bio sam povezan i sa Luolom Dengom. Razgovarali smo i dogovorili se.Lojalan sam! Držim toga odakle sam, držim se korena. Osećam da je Sinsinati uz mene!

Kao i sada – Južni Sudan… Kao što će biti – Partizan, odnosno navijači crno-belih…

- Da! Počelo je kao sjajna prilika za mene, ali ti ljudi su me dočekali raširenih ruku. Nisu me znali, ja nisam njih poznavao. Ali sam naučio njihovu kulturu, oni su naučili odakle sam ja, šta radim… I to je pomoglo“, poručio je Karlik Džons. Momak iz Sinsinatija, reprezentativac Južnog Sudana, sasvim sigurno - uskoro jedan od ljubimaca navijača Partizana.

Podsetimo, u međuvremenu se pojavila informacija iz amerike da bi Džons nakon tripl-dabl partije ponovo mogao u NBA ligu, kao i da je rok za to četvrtka (25. jula). To bi pokvarilo posao Partizanu, međutim, nema dileme da će Džons zadužiti crno-beli dres.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport/WCPO 9)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.