Bomba! Panter u Barseloni dobija društvo iz Partizana (FOTO)
Željko Obradović i Kevin Panter, Foto: FOTO: Starsport

ZEMLJOTRES!

Bomba! Panter u Barseloni dobija društvo iz Partizana (FOTO)

Crno-beli ostaju bez još jednog igrača?!

Objavljeno:
Veljko Petrović

Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana u intervjuu za portal Espreso govorio je o velikoj rekonstrukciji tima crno-belih.

I dalje je neizvestan status pojedinih igrača poput Bruna Kabokla koji je pred početak finalne serije KLS protiv Crvene zvezde napustio Beograd.

Reprezentativac Brazila bez dozvole čelnih ljudi "parnog valjka" otputovao je u Sjedinjene Američke Države zbog suđenja oko starateljstva nad detetom.

Željko Obradović i Bruno Kaboklo
Željko Obradović i Bruno Kaboklofoto: Starsport

Ostoja Mijailović, predsednik Beograđana istakao je kako će Južnoamerikanac biti kažnjen finansijski, ali i da bi trebalo da ostane zbog ugovora.

Ipak, španski Encestando najavljuje odlazak najboljeg igrača "karioka" u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Barselonu.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

- Barselona je već zaboravila na Dilana Osetkovskog i traži sličan profil igrača koji može da igra kao četvorka i petica. Iz tog razloga, nakon razmatranja imena poput Timana iz Albe Berlin i drugog Nemca, Fojtmana, sada je u razgovorima sa Brunom Kaboklom, kako saznajemo, koji bi se tako odvojio od Partizana - piše pomenuti španski portal.

Bruno Kaboklo
Bruno Kaboklofoto: Starsport©

Nastavljaju dalje.

- On je jesenas stigao u srpski tim i na 27 utakmica u Evroligi prosečno je beležio 9.4 poena uz 70 odsto u šutu za dva poena i 50 odsto u trojkama plus 4 skoka. Visok je 2,07 metara i u septembru će napuniti 29 godina. On je internacionalac sa Brazilom i biće na Olimpijskim igrama za nekoliko dana sa svojim timom, čiji je on vitalni deo. On je igrač kojeg Barsa posebno voli zbog njegovih vrlina na obruču i fizičke snage. Ali on bi zauzeo poziciju van EU, drugi u timu Barse koji bi bio potpisan jer je drugi Džabari Parker. U Evroligi to nije bitno, već u ACB takmičenjima.

Džabari Parker (desno) na utakmici Partizana i Barselona u sezoni 2023/24 Evrolige
Džabari Parker (desno) na utakmici Partizana i Barselona u sezoni 2023/24 Evroligefoto: Starsport©

U tekstu otkriva da Kaboklo nije jedina opcija, već u igri i jedan hrvatski košarkaš uz dodatno objašnjenje.

- Saznajemo da je Šamanić ponuđen Barseloni. Nakon što je završio sezonu sa Juta Džezom, trenutno je slobodan igrač u NBA i dostupan je. U sezoni 2018-19 branio je dres Barselone, a zatim su ga draftovali San Antonio Sparsi i otišao je. Za nekoliko nedelja napuniće 24 godine i visok je 2.08 metara. On je sasvim drugačiji igrač od Kabokla i sa mnogo manje iskustva u eliti, ali ne bi zauzeo poziciju van EU u ACB-u - pišu Španci.

Bonus video:

01:41

Kaboklo posle pobede nad Baskonijom

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.