Velika želja Grobara biće ostvarena - supersonično pojačanje u Partizanu!?
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

bomba

Velika želja Grobara biće ostvarena - supersonično pojačanje u Partizanu!?

Crno-beli se ozbiljno pojačavaju

Objavljeno: 20:57h

Doskorašnji košarkaš Efesa, trenutno slobodan agent, Vil Klajburn najveća je želja Partizana ovog leta u jeku rekonstrukcije tima.

„Najbolje krilo u Evropi“, kako je Klajburn samog sebe nazvao tokom proleća, slobodan je u izboru nove sredine posle rastanka sa Efesom.

Vil je u Istanbulu proveo tri sezone, a prethodno je igrao i za Ulm, Hapoel Holon, Darušafaku i CSKA iz Moskve.

Vil Klajburn
Vil Klajburn foto: Starsport©

Klajburn je upravo u dresu Armejaca napravio najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere – predvodio je ruski klub do titule u Evroligi 2019. godine, a za svoje izuzetne nastupe je nagrađen MVP priznanjem Fajnal-fora, a te sezone je bio i deo idealne petorke eminentnog kontinentalnog takmičenja.

Klajburn je 2021. bio član druge najbolje petorke Evrolige, da bi se potom priključio Efesu – koji je u sezoni 2021-22 postao šampion Evrope na Fajnal-foru u Beogradu.

Partizan sprovodi veliki remont posle razočaravajućih rezultata minule sezone. Klub su napustili Frenk Kaminski, Kevin Panter, Džejms Naneli, Pi-Džej Doužer, Danilo Anđušić, Alen Smailagić, Mateuš Ponitka, Ognjen Jaramaz i Zek Ledej.

U međuvremenu je ozvaničen dolazak Ifea Lundberga, Vanje Marinkovića, Frenka Ntilikine, a po informacijama kojima raspolaže Sport Klub, ugovor je nedavno potpisao i bivši centar Valensije Brendon Dejvis.

Partizan je pregovarao i sa brojnim drugim igračima, od kojih se veruje da je dogovor postignut sa Tajrikom Džounsom i Sterlingom Braunom (jednogodišnja saradnja uz opciju produženja za još 12 meseci za obojicu), a blizu potpisa su još i reprezentativac Nemačke Isak Bonga, krilni igrač Burga Ajzea Majk i Arijan Lakić.

Klajburn je od početka „krojenja“ tima za narednu sezonu bio primarna želja crno-belih, ali evropski mediji tvrde da ima brojne ponude. Krilni košarkaš za osam sezona u Evroligi prosečno beleži 13,8 poena, 5,4 skoka i 1,7 asistencija.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.