"Zamisli da se kod Lazića prave klanovi u Zvezdi, pa ne može..." Legenda Partizana za Espreso o "ukradenom" receptu
Branko Lazić sa peharom Kupa Radivoja Koraća za 2024. godinu, Foto: Starsport©

"dok je dule bio..."

"Zamisli da se kod Lazića prave klanovi u Zvezdi, pa ne može..." Legenda Partizana za Espreso o "ukradenom" receptu

Bivši as crno-belih za naš portal pričao je o prelaznom roku crveno-belih koji su prošle sezone osvojili triplu krunu

Objavljeno:
Veljko Petrović

Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana u intervjuu za Espreso govorio je o velikoj rekonstrukciji Željka Obradovića u crno-belima.

Aktuelni direktor Beogradske arene za naš portal pričao je i prelaznom roku Crvene zvezde koja je prošle sezone osvojila triplu krunu.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

- Zvezda ima oko čega da okupi igrače. To je razlika između Partizana i Zvezde. Znaš ti koliko Zvezda ima domaćih igraća? Branko Lazić, koliko god ga potcenjvali je čovek centar, tu je 13 godina. Znači jako puno za ekipu, on je neka stabilnost bez obzira na potcenjivačke komentare - počeo je Grbović za Espreso.

Slavlje Branka Lazića na večitom derbiju
Slavlje Branka Lazića na večitom derbijufoto: Starsport©

Nastavio je sa pohvalama na račun kapitena crveno-belih.

- On će da dobije nekoliko utakmica koje će svi videti da je dobio, a one koje ne vidite da je dobio... Jednostavno je motor ekipe. Okuplja domaće igrače oko sebe, i Davidovca, Lazarevića malog, Nedovića, pa i Teodosića, on je tu domaćin. Zvezda uvek sačuva taj krug domaćijh igrača i na njima se bazira dovođenje ostalih igrača. To je nekada Partizan radio - kaže Grbović za Espreso.

Miloš Teodosić i Nemanja Nedović
Miloš Teodosić i Nemanja Nedovićfoto: Starsport©

Objasnio je na šta tačno misli.

- Dok je Dule Vujošević bio, Partizan je stvarao, da kažem uslovno rečeno domaće igrače i dovodio nepoznate strance poput Bertansa, Vestermana, Veselog, Daloa itd... Od autcajdera napravio reprezentativca i NBA lige, ali je uspeo da okupi domaće igranče oko njih i ove strane oko njih da odomaći - rekao je Grbović za Espreso.

Duško Vujošević
Duško Vujoševićfoto: Marko Đoković

Jedan problem je evidentan već godinama.

- Jednostavno mi nemamo šta da uzmemo iz domaće lige. Ti te igrače koje imaš, moraš da neguješ, paziš, čak i da ih pretplačuješ, što je po meni potpurno okej. I da ih zadržiš što duže, a onda istale igrače dovodiš da budu "servis" tim domaćima igračima i da ti domaći budu jako dobar servis tim strancima - istakao je Grbović za Espreso.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Vratio se na klub sa Malog Kalemegdana.

- Zvezda to uspeva već dosta tugo, da napravi balans između domaćih i stranih igrača. Nekako se jako brže prilagode nego kod nas, ali kod nas je kako tako jeste. Kada imaš puno stranih igrača često se dešava da se prave klanovi, jer nemaš autoriteta u vidu domaćeg igrača koji će to da spreči. Zamisli danas-sutra kod Lazića da se prave klanovi u Zvezdi, pa ne može - zaključio je Grbović za Espreso.

Janis Sferopulos i Branko Lazić
Janis Sferopulos i Branko Lazićfoto: Starsport©

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:15

Delije korteo

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.