"Svaka rekonstrukcija je bolna, najskuplja i najteža moguća varijanta!" Grbović za Espreso o promenama u Partizanu
Goran Grbović za Espreso o velikoj rekonstrukciji Željka Obradovića u Partizanu, Foto: Starsport©, Wikipedia

INTERVJU

"Svaka rekonstrukcija je bolna, najskuplja i najteža moguća varijanta!" Grbović za Espreso o promenama u Partizanu

Prošla sezona ništa nije donela. Menja se ceo tim definitivno, ovo je baš resetovanje. Praktično se pravi ceo tim od početka, nemamo kostur, rekao je nekadašnji košarkaš crno-belih za naš portal

Objavljeno: 19:23h
Veljko Petrović

KK Partizan prošle sezone nije osvojio ništa, a ostao je i bez plasmana u plej-of Evrolige, ali je trener Željko Obradović potpisao novi, dvogodišnji ugovor.

Strateg crno-belih započeo je veliku rekonstrukciju tima, a od igrača iz neuspešne takmičarske godine ostaće samo Balša Koprivica.

Balša Koprivica
Balša Koprivicafoto: Starsport©

Otišli su kapiten Kevin Panter, Zek Ledej, Pi-Džej Doužer, Frenk Kaminski, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka i Alen Smailagić.

Pred odlaskom su Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Džejlin Smit i Bruno Kaboklo.

Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Džejms Naneli i Danilo Anđušić
Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Džejms Naneli i Danilo Anđušićfoto: Starsport

Postoji minimalna šansa da se vrati samo Smit, ali kako stvari stoje, od toga nema ništa. Čeka se i razrešenje situacije oko Kabokla.

Bruno Kaboklo
Bruno Kaboklofoto: Starsport©

"Parni valjak" je za sada ozvaničio Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nkilinu, a dogovoreno je još sedam imena.

U pitanju su Sterling Braun, Arijan Lakić, Mario Nakić, Ajzak Bonga, Ajzea Majk, Tajrik Džons i Brendon Dejvis.

Vanja Marinković
Vanja Marinkovićfoto: Starsport©

To je 10 novih igrača, a dres prvaka Evrope iz 1992. godine zadužiće još barem dva, a vrlo moguće i tri igrača.

U novoj sezoni Grobari će gledati najverovatnije 13 novajlija, što se nikada nije desilo u Partizanu u skorijoj prošlosti.

Grobari
Grobarifoto: Starsport©

O rekonstrukciji popularnog Žoca u intervjuu za portal Espreso govorio je Goran Grbović, bivši košarkaš crno-belih i aktuelni direktor Beogradske arene.

- Menja se ceo tim definitivno, ovo je baš resetovanje. Praktično se pravi ceo tim od početka, mi nemamo igrača oko kojih možemo da okupimo igrače. Nemamo kostur, sad se pravi nešto potpuno novo. Tek je počelo, videćemo, kada budemo dobili potpisane ugovore igrača. Mislim da nema puno zvaničnih, samo tri, ovo ostalo su sve licitacije - počeo je Grbović za Espreso.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Da li je dobro ovoliko menjanje između dve sezone?

- Prošla sezona ništa nije donela. Ovi igrači koji su otišli su i trebali da odu. Jedina greška po meni je što je otišao Jam Madar, što su ga tek tako pustili i Matijas Lesor, normalno, koji je bio srce ekipe. To sada možemo da vidimo, sa ove distance. Ovo ostalo su "servis" igrači, Zek Ledej, Naneli, Kevin Panter... To su igrači koji ne mogu da funkcionišu bez dobrog plejmejkera, nisu lideri tog tipa - kaže Grbović za Espreso.

Željko Obradović i Jam Madar
Željko Obradović i Jam Madarfoto: Starsport

Aleksa Avramović je pred odlaskom, iako je umeo da bljesne?

- Jel nam pomoglo to nešto? Ne znam šta su standardi, kad postavljaš tako pitanje, moraš da znaš standarde. Meni je standard da budem šampion Evrope. Ne da igram fajnal-for Evrolige, ne da uđem u osam, već da igram polufinale i pobedim u finalu - rekao je Grbović za Espreso.

Željko Obradović i Aleksa Avramović
Željko Obradović i Aleksa Avramovićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Ako misliš da su standardi Željka Obradovića manji od onoga što ti ja govorim, nisu. Njemu nije stalo da on zadovoljava recimo navijače tako što će obećati da će ući u osam. Pa uđe u osam, pa obeća da će ući na F4 Evrolige i izgubi, ne. On gleda da bude šampion i on pravi šampionsku ekipu - istakao je Grbović za Espreso.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Svaka rekonstrukcija je...

- Mi smo imali šansu pre dve godine, nije prošlo, jako smo loše odigrali prošlu sezonu. Ostali smo bez Egzuma, Lesora i Madara, onako to je po meni više od 50 odsto ekipe. A opet navijači su imali standarde tipa kao "ove godine igraćemo F4" itd. Nije to tako jednostavno, kao što vidiš. Svaka rekonstrukcija je bolna - jasan je Grbović za Espreso.

Željko Obradović i Matijas Lesor
Željko Obradović i Matijas Lesorfoto: Starsport

Da li je ova rekonstrukcija i najavljena pojačanja put ka tom Željkovom standardu koji ste spominali?

- Normalno, uvek će imati te standarde, svake godine, sa Aleksama i bez Alekse, svejedno. Valjda smo to naučili posle 15-16 finala koliko je igrao, posle devet titula sa pet razlitih klubova, on nema drugačije standarde - poručio je Grbović za Espreso.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

Naš sagovornik je imao poruku za kraj razgovora.

- Ne sumnjam u Željkove procene. Velika rekonstrukcija je naskuplja i najteža moguća varijanta, mala greška možemo da dovede do problema - zaključio je Grbović za Espreso.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

01:55

Željko Obradović se nasmejao na pitanje o penziji

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.