Odjeknule reči selektora Srbije o Crvenoj zvezdi: "Imaju mnogo para i nemaju konkurenciju u Srbiji!"
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

iskren do koske

Odjeknule reči selektora Srbije o Crvenoj zvezdi: "Imaju mnogo para i nemaju konkurenciju u Srbiji!"

Pričao Portugalcima o šampionu Srbije

Objavljeno: 21:56h

Selektor U21 reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović vrlo dobro poznaje portugalski fudbal, pa je u intervjuu za tamošnje medije govorio pred meč Crvene zvezde i Benfike.

Nosio je dres lisabonskog velikana tokom karijere, pa je pozvan da najavi duel koji se igra u četvrtak od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić".

- Crvena zvezda je veliki klub sa puno tradicije. Ove godine su ojačali ekipu sa dosta igrača i mogu čak formirati dva kvalitetna tima. Uspeli su da se plasiraju u Ligu šampiona, što je uspeh koji je dobar ne samo za klub, već i za zemlju. Imaju mnogo stranih igrača, što pre nekoliko godina nije bilo uobičajeno, a trenutno su klub sa mnogo novca - rekao je bivši igrač Benfike za Zerozero, i nastavio:

- Radujem se da vidim šta će uraditi u Ligi šampiona, jer nemaju konkurenciju u domaćem prvenstvu. Niti jedan klub nema šanse protiv Crvene zvezde, oni su jedini kandidat za titulu i verujem da će lako osvojiti prvenstvo. Liga šampiona će biti dobar test da se vidi da li mogu da se takmiče protiv velikih timova.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulovićfoto: Nebojsa Parausic / imago sportfotodienst / Profimedia

Nahvalio i stratega crveno-belih Vladana Milojevića.

- Mnogo zavisi od protivnika. Sa Milojevićem, veliki akcenat je na dobroj odbrani i brzom izlasku u tranziciju, što je obično sistem tima u evropskim takmičenjima. Zapravo, mnogi od dovedenih igrača – brzi igrači – odgovaraju ovom stilu. Tim je dobro organizovan u taktičkom smislu i, posebno u Ligi šampiona, iskoristiće kontranapad -naglasio je.

Srpski stručnjak je prokomentarisao i trenera Benfike Bruna Laža.

- Upoznao sam Bruna Laža u maju, na seminaru za obnavljanje naše radne dozvole. U tom trenutku je bio bez kluba i verujem da bi mogao biti pravi čovek, ali važno je napomenuti da je Benfika izgubila mnogo važnih igrača, kao što su Rafa, Žoao Mario, Žoao Neves i Morato. To je drugačiji tim u odnosu na prošlu godinu, sa nekim igračima koji su već vrlo iskusni, a šampionat nije dobro počeo. Po mom mišljenju, ova promena trenera je dobra jer će motivisati igrače da daju više nego na početku prvenstva. Uvek je potrebna i sreća. Nadam se da će klub moći da se bori za titulu i stvori dobru sliku u evropskim takmičenjima - rekao je.

Bonus video:

00:11

Delije koreografija

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.