Igrači prete štrajkom! Totalni haos pred start Lige šampiona!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport

otkud sad ovo?

Igrači prete štrajkom! Totalni haos pred start Lige šampiona!

Fudbaleri neće više da ćute

Objavljeno: 16:27h

Od ove sezone Liga šampiona se igra u novom formatu, što je oduševilo navijače, ali šta je sa akterima mečeva?

Naime, sve više poznatih fudbalera diže glas zbog ogromnog broja utakmica u sezoni koje za posledicu imaju povrede.

Srbija u eliti ima jednog predstavnika, ekipu Crvene zvezde, odakle se nisu oglašavali na ovu temu, dok se u drugim klubovima polako priprema bura.

Vezista Mančester sitija, Španac Rodri kaže da su igrači blizu donošenja odluke o štrajku zbog povećanog broja utakmica, posebno tokom Lige šampiona koja se igra u novom formatu.

Odbrambeni vezista se obratio novinarima uoči sutrašnjeg prvog meča u Ligi šampiona, čija nova pravila predviđaju osam mečeva, a ne šest kao ranije.

Rodri
Rodrifoto: EPA/ADAM VAUGHAN

- Ako pitate bilo kog igrača, oni će vam reći isto. To je opšte mišljenje među igračima, to nije samo moje mišljenje. Ako se ovako nastavi, nećemo imati drugog izbora - rekao je Rodri o mogućnostima štrajka.

Sindikat fudbalera (FIFPro) pozvao je nedavno na zaštitne mere za igrače, koji su pod velikim pristiskom sa dodavanjem broja utakmica.

- Moramo da se brinemo o sebi... Ako ljudi žele da vide bolji fudbal, moramo da se odmorimo. Drugim rečima, ako se broj utakmica povećava, nivo i kvalitet opadaju - dodao je Rodri pre utakmice sa Interom iz Milana u Mančesteru.

Isto mišljenje je podelio i golman Liverpula Alison.

- Ponekad niko ne pita igrače šta misle o dodatnom broju utakmica. Možda se naše mišljenje ne računa, ali svi znaju šta mislimo o tome da imamo još utakmica. Svima je dosta - rekao je golman na konferenciji za novinare pre meča protiv Milana koji se igra večeras od 21.00.

Alison
Alisonfoto: AP

U novom formatu Lige šampiona, u kojoj su ukinute grupe u korist jedinstvenog ligaškog prvog dela takmičenja, svaki fudbalski klub će odigrati najmanje osam mečeva, a ne šest kao ranije. Prema novim pravilima, 36 klubova učestvuje u Ligi šampiona umesto 32.

Bonus video:

00:29

Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.