"Momci ginu, možda će eksperti da shvate": Piksi potkačio Radeta Bogdanovića
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

nije ostao bez komentara

"Momci ginu, možda će eksperti da shvate": Piksi potkačio Radeta Bogdanovića

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posle meča sa Španijom (0:0) u Ligi nacija indirektno je spomenuo Radeta Bogdanovića

Objavljeno:

Na konferenciji za medije, analizirajući igru pojedinaca, dotakao se Lazara Samardžića i njegove uloge u zaustavljanju prvaka Evrope na Marakani, uz "nadu" da će pojedini eksperti sa televizija to da shvate.

Nije imenovao Bogdanovića, ali je jasno u kom smeru je išla ta poruka.

– Samardžić je odigrao dobru utakmicu... Ako ste primetili, to će fudbalski eksperti po televizijama verovatno da shvate... Što se tiče Jamala i Vilijamsa, valjda ste primetili da smo išli na duplu markaciju praktično. Lazar je bio taj, imali su svi pomoć i nisam hteo da ih ostavljam jedan na jedan. Taktička disciplina i potrošnja su bili na visokom nivou – rekao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Nastavio je u hvalospevima za ceo tim.

– Kad vidim ove momke kako, da ne kažem ginu, ali vidim želju, vidim strast. Da su izgubili 1:0 ili 2:0, to je fudbal. Ali kad vidim ovo, oni treba da budu ponosni, hrabro su odigrali sa Španijom – završio je selektor Orlova.

Rade Bogdanović, RTS, Euro 2024
foto: RTS/Printscreen

Istorijat sukoba Stojkovića i Bogdanovića

Bogdanović je više puta kritikovao selektora u javnim nastupima na televizijama, analizirajući igru Srbije. U svom stilu, bez dlake na jeziku, bivši fudbaler je bio oštar posebno posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, često spominjajući Piksijevu platu.

Otišao je toliko daleko da je pozvao Stojkovića na TV duel da sudare mišljenja odmah posle EURO, ali odgovor uglavnom nije stizao.

Samo je jednom Piksi na televiziji upitao "Ko je on?" nakon što mu je voditeljka postavila pitanje o Bogdanoviću.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.