"Furija je udarila u zid!" Španski mediji u neverici zbog Srbije: "Šampion je zaslužio više"
"Furija je udarila u zid!", Foto: Starsport©

iznenađenje

"Furija je udarila u zid!" Španski mediji u neverici zbog Srbije: "Šampion je zaslužio više"

Razočarani su Španci, videlo se ogorčenje na Marakani čak i među izveštačima. Svi su bili opijeni evropskom titulom, svi su očekivali jedno rutiniranje, ali podmlađeni i silom prilika osveženi sastav Srbije je išao "pravo u meso"

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Španije nije uspela da pobedi Srbiju u prvom meču posle osvajanja titule prvaka Evrope. Furija je ostala na 0:0 zahvaljujući sjajnoj igri Orlova, koji su čak imali i adute za pobedu na startu Lige nacija.

Srbija je osvojila bod protiv najtežeg mogućeg rivala. Orlovi su odigrali 0:0 protiv Španije, a nakon duela se oglasio i selektor Dragan Stojković Piksi, koji se na startu osvrnuo i na dešavanja iz Nemačke.

Zanimljiv osvrt na sve imali su španski mediji.

Razočarani su Španci, videlo se ogorčenje na Marakani čak i među izveštačima. Svi su bili opijeni evropskom titulom, svi su očekivali jedno rutiniranje, ali podmlađeni i silom prilika osveženi sastav Srbije je išao "pravo u meso".

U tom tonu i Marka donosi naslov "Šampion je zaslužio više" na naslovnoj strani. Dalje se navodi "da je Španija igrala fudbal, tražila pobedu, ali je udarila u zid". Dodaje se sa novim podnaslovom "da Jamal nije bio dovoljan".

Nova superzvezda fudbala odigrala je sjajnu utakmicu, ali je dupla markacija i sjajno pokrivanje u odbrani sprečilo Jamala da previše leti po terenu. Uvek su svi bili disciplinovani u odbrani i skoro da nikada niko od Španaca nije ostajao u situaciji "1 na 1".

Viđena je sjajna taktička disciplina koja nam je nedostajala u Nemačkoj, a As donosi naslov "Magija je ostala u Berlinu".

"Magija je ostala u Berlinu. Zvuči kao roman, ali ovo nije ništa drugo, nego utisak koje je ostavio duel Srbija - Španija, utakmica kojom je počelo četvrto izdanje Lige nacija, takmičenja u kome Furija brani titulu. Bio je to naš ponovni susret sa evropskim šampionima, ali je ova noć ostavila sivu utakmicu, sa previše kartona i čvrstom igrom. Skoro ništa nije uspelo. Ni kretanje Nika, ni dirigentska palica Zubimendija, ključ u napadu Olma ili iznenađenje Ajozea. Samo je Lamin sijao. Španija nije bila Španija. U nedelju, u Ženevi, protiv Švajcarske, sledi nova prilika da se jasno stavi do znanja da i najbolji imaju pravo na loš dan. Ne može nas svakog dana gol Ojarzabala naterati da vrištimo sa balkona."

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.