Zvezda ostaje bez bombe?
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

crveno-beli

Zvezda ostaje bez bombe?

Stavri su se dosta iskomplikovale

Objavljeno:

Još od odlaska Osmana Bukarija bilo je jasno da će Crvenoj zvezdi nedostajati brzina po krilima i da će se na toj poziciji tražiti kapitalac. Za novac kojim bi Crvena zvezda podigla letvicu ovdšanjih fudbalskih prilika, što je javno priznao i Zvezdan Terzić. Bila je ideja da se angažuje Fakundo Tores iz MLS-a za 8.000.000 evra, ali je kratko trajala. Ispitovao se i teren oko Viktora Đukanovića iz Hamarbija ali nije bio vredan tog pokušaja.

Dolasci Pume Rodrigesa i Milsona su popunili krilne pozicije pored zacementiranog Pitera Olajinke, ali se i dalje čeka taj kapitalac. Poslednjih dana je Crvena zvezda pažnju preusmerila na želju Marka Marina iz Nemačke. Minulog vikenda je ušla u pregovore sa kongoanskim krilom Silasom i njegovim agentom Mehmetom Eserom i situacija je počela da se menja iz dana u dana.

Silas Vamangituka
Silas Vamangituka foto: Frank Hoermann / SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Jutros je igrač bio otvoren za ideju o dolasku na Marakanu, popodne je imao sastanak posle kojeg se malo ohaldio. Ne utiču samo fudbaslki rzlozi na tako krupnu odluku već i porodični. Trenutno je situacija da su veće šanse da neće doći nego da hoće, ali priča je i dalje aktuelna. Ako bi se procentualno gledalo, možda bi se moglo reći da Zvezda večeras ima 35 odsto šansi da dovede Silasa. Jutros su one bilo veće… Što ne isključuje da bi sutra sve moglo da se okrene. A sutra je poslednji dan za takvo pojačanje. Iako prelazni rok u Srbiji traje do 13. septembra, rok za registraciju igrača za Ligu šampiona je do sutra u ponoć.

Kako Mozzart Sport saznaje, Zvezda je spremna da ide i preko 10.000.000 evra kroz formu pozajmice. Čak i sa obaveznim otkupom ugovora. Ali, igrač je taj koja se koleba i nije siguran. Jednostavno, ne gleda se na Zvezdu istim očima ovde i napolju. I on je član kluba koji igra u Ligi šampiona pa taj faktor ne igra toliku ulogu. Iako bi u Zvezdi bio zvezda, dok je u Štutgartu neobjašnjivo lako pao u nemilost trenera Sebastijana Henesa.

Ali, ni Štutgart nema luksuz da ignoriše igrača tolike tržišne vrednosti. Nije Štutgart baš Bajern… Pre samo šest meseci su Švabe imale ponudu Lansa vrednu 15.000.000 evra. Vrendost mu je danas koji miliona manja, ali je to i dalje igrač koji pravi razliku u ligama petice i za Crvenu zvezdu bi predstavljao kapitalno pojačanje na desno krilo i bio ‘update’ verzija Osmana Bukarija.

Zvezda nije odustala od Silasa, on nije definitivno dao negativan odgovor, ali vremena nema mnogo. Možda se ujutro nešto preokrene i klub sa Marakane kao u slučajevima Marka Marina ili In Beom Hvana aktivira transfer bombu u poslednjim minutima za registraciju igrača. Nije da Zvezda već nije izvela čudo prošlog leta kada je dovela Hvana na sličan način. Standardi su sada porasli, ali su to i teži poslovi i pregovori…

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Espreso / Mozzart sport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.