Ništa od Srbije, Zvezdin fudbaler će igrati za Crnu Goru: Umesto Orla postaće Soko!
Andrej Đurić, Foto: Starsport©

to bi bilo to

Ništa od Srbije, Zvezdin fudbaler će igrati za Crnu Goru: Umesto Orla postaće Soko!

Đurić je ranije dobijao pozive za selekcije do 19 i 21 godine

Objavljeno:

Nije više retka situacija da neki sportista promeni državljanstvo, a poslednji u nizu sa ovih prostora koji je to rešio da uradi je mladi štoper Crvene zvezde Andrej Đurić (21) koji će ubuduće braniti boje Crne Gore.

Đurić je ranije dobijao pozive za selekcije do 19 i 21 godine. U oba uzrasta odigrao je po dve utakmice, ali kako više nije dobijao poziv, rešio je da "pojača" Sokolove. U seniorski pogon tima iz Ljutice Bogdana prekomandovan je 2022. dok je trener bio Dejan Stanković. Minutažu u prvom timu nikad nije dobio, osim na nekim pripremnim utakmicama. Išao je na pozajmice u Domžale i Spartak iz Trnave gde je odigrao vrlo dobru sezonu i pre godinu dana je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2026 godine.

Očekivalo se da bi u nekom trenutku mogao da bljesne, što se, barem za sada, nije desilo. Ove sezone, opet, ne dobija priliku u konkurenciji kapitena Uroša Spajića i Nasera Đige i po svemu sudeći - načekaće se dok ne dobije istu.

Andrej Đurić
Andrej Đurićfoto: Starsport©

Ovo nije prvi put da se igrači iz Srbije opredeljuju za Crnu Goru. Ranije su taj poziv prihvatali Mirko Ivanić, Branko Jovičić, Vladimir Volkov, Filip Kasalica, Filip Stojković i drugi. Selektor reprezentacije Crne Gore do 21 godine, Nikola Rakojević uvrstio je Đurića na spisak od 23 igrača na koje računa za predstojeće duele protiv Rumunije i Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Na spisku se nalaze:

Golmani: Nikola Ivezić (Lomel, Belgija), Benjamin Krijestarac (NEC Najmehen, Holandija), Goran Aković (Jedinstvo Franca).

Odbrana: Igor Pajović (Sutjeska), Nikola Vuković, Velimir Ljutica (Mornar), Andrej Đurić (Crvena zvezda), Stefan Melentijević (Himki, Rusija), Marko Franeta (Petrovac), Ognjen Gašević (Budućnost), Robert Đeljaj (Dečić).

Vezni red: Andrija Bulatović (Budućnost), Ognjen Bakić (Šibenik, Hrvatska), Andrej Bajović (Dečić), Arnel Kujović (Altglinike, Nemačka), Emin Kujović (Keln, Nemačka), Nikola Jovićević (Mura, Slovenija), Aleksa Ćetković (Arsenal).

Napad: Andrija Radulović (Vojvodina), Nikola Janjić (Sutjeska), Balša Tošković (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Matija Krivokapić (Đer, Mađarska), Ivan Nikčević (Inđija).

Bonus video:

00:29

Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.