Borusija Dortmund srušila Ajntraht na Vestfalenu!
Fudbaleri Borusije Dortmund, Foto: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

pobeda ''žutih''

Borusija Dortmund srušila Ajntraht na Vestfalenu!

Sjajan meč obeležio je drugo kolo Bundeslige

Objavljeno: 20:59h

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Ajntraht na svom terenu u prvom kolu Bundeslige rezultatom 2:0.

Gosti iz Frankfurta su bolje otvorili susret i bili znatno opasniji u uvodnoj fazi meča.

Prvu priliku na utakmici imao je Ajntraht u šestom minutu, kada se napadač Ugo Ekitike dokopao lopte posle kornera, a njegov šut je potom izblokiran.

Borusija je u prvih 15 minuta bila neprepoznatljiva. Svaka „ničija“ lopta pridala je gostima, koji su pokušavali da zaprete najviše iz tranzicije ili posle prekida.

Fudbaleri Borusije Dortmund u drugom kolu Bundeslige na meču protiv Ajntrahta iz Frankfurta
Fudbaleri Borusije Dortmund u drugom kolu Bundeslige na meču protiv Ajntrahta iz Frankfurtafoto: BERND THISSEN / AFP / Profimedia

Domaćin je prvu šansu imao tek u 31. minutu preko Adejemija. Nije uspeo ofanzivac dobro da zahvati loptu iz voleja, kao ni u nastavku akcije vezista Sabicer koji je takođe pokušao.

Od tog trenutka su izabranici Nurija Šahina zaigrali znatno bolje i preuzeli kontrolu nad dešavanjima. Brant je 10 minuta kasnije pokušao sa distance, ali je Trap odbio loptu i sprečio pogodak.

Borusija je bolje otvorila drugo poluvreme. Brant je naročio bio istaknut, ali nije uspeo da zatrese mrežu udarcem sa distance u 50. minutu.

Za Ajntraht je briljirao Ekitike. Niko nije zabeležio više od njegova tri udarca za 56 minuta fudbala, osvojio je i nekoliko duela, ali preže su i posle sat igre i dalje mirovale.

Veliku priliku imao je Ajtraht u 70. minutu – Enkunku je centrirao ka Šaibiju, a on nije uspeo da se vrati dovoljno unazad po loptu i sprovede je u praznou mrežu.

Već u sledećem napadu je Dortmund došao do prednosti. Rezervista Džejmi Gitens se dokopao lopte, driblingom stvorio prostor za šut i izuzetnim udarcem matirao Trapa.

Engleski krilni fudbaler je još jednom bio strelac u nadoknadi i na taj način postavio konačan rezultat.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Espreso / Sport klub


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.