Ipsvič zapretio, pa potonuo: Het-trik Halanda za novu pobedu Sitija!
Fudbaleri Mančester sitija, Foto: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

sjajan meč

Ipsvič zapretio, pa potonuo: Het-trik Halanda za novu pobedu Sitija!

''Građani'' u drugom kolu do novog trijumfa

Objavljeno: 18:25h
I K

Nastavio je Mančester siti u novoj sezoni tamo gde je stao prethodne. Šampionski, ''građani'' koračaju ka petoj uzastopnoj tituli.

Nakon što su izabranici Pepa Gvardiole u prvom kolu savladali Čelsi rezultatom 2:0 sa “pola gasa”, u istom maniru, pao je i totalni autsajder - Ipsvič, rezultatom 4:1, koji će se najpre boriti za opstanak u Premijer ligi, nakon što je prethodne sezone kao drugoplasirani tim Čempionšipa izborio igranje u najjačoj ligi Engleske.

Erling Haland
Erling Haland foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Ipsvič je na samom početku meča izazvao pravu senzaciju na ''Etihadu'' nakon pogotka u 7. minutu, ali je Siti vrlo brzo imao odgovor na to i golovima dva puta Halanda i jednom De Brujnea, na kraju došao do preokreta i pobede, koju je sjajni Norvežanin pogotkom u 88. minutu i het-trikom overio. Moglo je i ubedljivije po tim Gvardiole, ali se videlo da “građani” igraju totalno rasterećeno i da ne žure, čuvali su lepu stečenu prednost, dok su utakmicu poptuno držali pod kontrolom i komandovali terenom.

Šansu u 71. minutu, dobio je povratnik - Ilkaj Gundogan , koji se vratio na “Etihad” na jednosezonsku misiju, a vezista prepoznatljiv po specijalitetima iz njegove “kuhinje” zvanim “golovi”, nakon što je prethodno branio boje Barselone, bude li bio bar blizu forme kakvu je imao u prvom mandatu u Sitiju, za plavi deo Mančestera neće biti zime. Treba istaći da je debitantski nastup imao i srpski reprezentativac - Nikola Milenković, koji nažalost, neće po lepom pamtiti.

U prvih 15 minuta meča, videli smo pravu goleadu. Poveo je Ipsvič preko Semjuela Smodiksa na asistenciju Džonsona u 7. minutu posle kontre, ali, radovanje ''traktorista'' nije dugo trajalo.

Detalj sa meča drugog kola Premijer lige između Mančester sitija i Ipsviča
Detalj sa meča drugog kola Premijer lige između Mančester sitija i Ipsvičafoto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Ubrzo je stigao ekspresan odgovor Mančestera koji je preko Erlinga Halanda posle četiri minuta igre poravnao rezultat. Dejvis je u jedanaestercu oborio Savinja i iznudio penal za Siti, a Norvežanin je ''hiruški'' precizono realizovao udarac sa bele tačke.

Samo dva minuta kasnije, ''građani'' dolaze do potpunog preokreta zaslugom Kevina De Brujnea koji je na pravi način iskoristio asistenciju Savinja na kome je prethodno skrivljen penal za Siti.

Nastavio je Haland da rešeta protivničke mreže, pa se tako još jednom na ovom meču upisao u strelce i tako povisio rezultat svoje ekipe na 3:1.

Dominirao je Siti i tokom drugog poluvremena i mučio protivnika, imao je nekoliko izglednih šansi da dodatno poveća prednost, a jednu od njih je iskoristio neprikosnoveni Erling Haland koji je tako došao do het-trika na meču.

Norvažanin je primio loptu sa nekih 17-18 metara, sjajno se oslobodio protivničkog igrača i raspalio udarac nestvarno precizan i tako overio pobedu svoje ekipe, drugu ove sezone u isto toliko odigranih utakmica.

Pokušaće Arsenal da pomrsi konce izabranicima Pepa Gvardiole i osvoji titulu, koja im je u poslednjih par sezona za malo izmicala “krivicom” Sitija. ''Tobdžije'' su poput ''građana'' - nagovestili dobru formu, otvorivši sezonu sigurnom pobedom protiv Vulverhemptona sa 2:0 na domaćem terenu, a sada će od 18:30 časova imati priliku da zatvore drugo kolo Premijer lige još jednim trijumfom, i tako stanu rame uz rame Sitiju u borbi za tron.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.