Generalni direktor napustio klub: Podneo ostavku nakon blamaže!
Detalj sa meča između Partizana i Radničkog iz Kragujevca, Foto: Starsport©

kapa dole

Generalni direktor napustio klub: Podneo ostavku nakon blamaže!

Moralni postupak posle ispadanja iz Evrope

Objavljeno: 18:30h

Sreda je bila loš dan za srpske klubove u Evropi.

Partizan je poražen i u revanšu od Dinamo Kijeva, te je sa ukupnih 9:2 eliminisan iz Evrope.

Dok od crno-belih niko nije očekivao čudo i eliminaciju Ukrajinaca, Srbija se nadala da će Radnički Kragujevac bez problema proći u naredno kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Srpski tim je u prvom meču savladao Mornar iz Bara rezutlatom 1:0, ali je u revanšu doživeo neprijatno iznenađenje, te je eliminisan posle penala.

Zbog toga je dan posle meča u Podgorici ostavku podneo generalni direktor Radničkog Igor Konatar.

On se oglasio saopštenjem za javnost.

- Posle jučerašnjeg poraza u Podgorici osećam moralnu odgovornost da kao direktor prvi podnesem ostavku. Očekivali smo pobedu, baš kao što sada osećam da smo izneverili naše verne navijače i ljubitelje fudbala. Smatram da sam prvi od koga se očekuje da preuzme odgovornost za pretrpljeni poraz, koji doživljavam kao veliku bruku za klub, grad i državu. Nastala situacija je nešto što me, žargonski rečeno, 'razjeda', i upravo takvo osećanje je razlog čina, koju ću odmah po povratku sa odmora, odnosno, narednih nekoliko dana i praktično realizovati. Časno sam i sa velikim namerama ušao u upravnu strukturu ovog kluba, postigli smo mnogo, ali sam lično očekivao mnogo više. Sve što sam obećao u vezi sa rekonstrukcijom našeg stadiona, završiću do kraja. u toku otkaznog roka od 30 dana. Ovo je vrsta moralne obaveze koju osećam u sebi, da preuzmem odgovornost i da dam ostavku na funkciju direktora, ne ulazeći u to čija je najveća odgovornost za ovakav rezultat i poraz naše ekipe - stoji u saopštenju Igora Konatara.

Bonus video:

00:58

Fudbal se vraća kući

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.