Bomba: Vratio se!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Dado Đilas

bum

Bomba: Vratio se!

Sredina mu je vrlo dobro poznata

Objavljeno:

Nišlija pod palicom Paskala Jansena ponovo postao prva opcija za napad Ferencvaroša

U sred prolećne polusezone Aleksandar Pešić je odstranjen iz tima, dva meseca je trenirao samostalno i svi su očekivali da će napustiti Ferencvaroš na leto. Međutim, trener Dejan Stanković je prvi napustio Mađarsku, na Evropskom prvenstvu se ozbiljnije povredio prvi napadač zeleno-belih Barnabas Varga i iznenada – otvorila se nova šansa za 32-godišnjeg Nišliju. Prilika koju on ne namerava da ispusti.

Aleksandar Pešić u dresu Ferencvaroša
Aleksandar Pešić u dresu Ferencvaroša foto: EPA/Zsolt Czegledi

Ugovorom je Pešić svakako vezan za Budimpeštu još dve godine, do leta 2026. Zato, morao je da se pojavi na prozivci novog stratega mađarskog šampiona Paskala Jansena, a Holanđanin je na početku priprema za novu sezonu počeo da ga koristi kao prvo rešenje u napadu.

Dakle, bivši napadač Crvene zvezde definitivno ostaje u Ferencvarošu.

- Težak period je ostao iza mene. Najgora stvar za igrača je kada mora da trenira odvojeno od tima i ne može da učestvuje u treninzima ekipe. Nažalost, to mi se desilo. Morao sam da radim sam dva meseca - kazao je Pešić u intervjuu za mađarski Nemzeti.

Ipak, o odlasku nije razmišljao i čak je u svakom intervjuu koji je dao tih dana ponavljao da ga zanima samo da igra za Ferencvaroš.

Aleksandar Pešić u dresu Crvene zvezde
Aleksandar Pešić u dresu Crvene zvezde foto: Starsport

- Čak i tada sam zamišljao samo svoju budućnost u Fradiju. Pregrmeo sam sve i sada sam opet u prvom timu. Znao sam gde mi je mesto i samo sam razmišljao o drugim teškim trenucima tokom karijere. Mišljenja sam da ono što vas ne ubije čini vas jačim.

Na prijateljskoj utakmici sa Istrom je postigao dva od tri gola Ferencvaroša. Deluje da mu neće trebati mnogo vremena da se vrati u formu.

„Naučio sam da, ako napadač ne postiže golove na treninzima i pripremnim mečevima, postoji dobra šansa da ih neće postizati ni tokom takmičenja. Ovi golovi su mi posebno značajni jer, ako se sećam dobro, poslednji put sam bio strelac protiv Ujpešta u februaru“.

Pešić je istakao da postoji potpuna razlika u treninzima pod palicom Jansena i njegovog prethodnika.

- Treninzi su sasvim drugačiji nego ranije, sve bolje razumemo šta novi stručni štab očekuje od nas. Uživam na treninzima, dobro je raspoloženje u ekipi i što je najvažnije, osećam da smo dobro počeli.

Početak sezone za Pešića može da počne.

- Osećam se da sam dobro i mentalno i fizički. Imali smo 25 dana odmora tokom leta, od čega sam 23 dana proveo sa porodicom. Putovali smo u Antaliju i tamo sam napunio baterije. Posle toga sam jedva čekao da počnemo opet da radimo i da postižem golove.

Varga je doživeo tešku povredu glave dok je igrao za Mađarsku u Nemačkoj. Posle sudara sa golmanom popucalo mu je nekoliko kostiju u licu, morao je da bude operisan i oporavak zahteva duže bolovanje.

- Gledao sam utakmicu na televiziji i da budem iskren ostao sam šokiran. Sedeo sam u fotelji i razmišljao šta li Barnabasova porodica preživljava u tom trenutku. Nekoliko minuta nisam znao kako šta mu je, ali je delovalo da je u ogromnom problemu. Srećom, sada je bolje. Priključio nam se u trening kampu ove nedelje, polako to ide na bolje. Nadam se da će se što pre vratiti u ekipu.

Ne smeta Pešiću to što bi Vargin povratak na teren njemu doneo selidbu na klupu.

- Mi smo tim, borimo se zajedno za uspeh. Motivisan sam, ne smeta mi što je teret sada pao na mene. Zapravo, posle teškom perioda ponovo sam u timu i radujem se tome da vidim šta mi nova sezona donosi. Ja sam pravi borac, nikad se ne predajem - zaključio je Pešić.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Mozzart sport/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.