"OČEKUJEM DA SE BORE ZA DRES KOJI NOSE!" Džajić veruje u uspeh "orlova" na Evropskom prvenstvu (FOTO)
Miroslav Tanjga i Dragan Džajić na treningu reprezentacije Srbije u Nemačkoj, Foto: Starsport©

REČ LEGENDE

"OČEKUJEM DA SE BORE ZA DRES KOJI NOSE!" Džajić veruje u uspeh "orlova" na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije govorio o ambicijama i dometima našeg nacionalnog tima pred premijernu utakmicu na EURO-u

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Engleske u nedelju od 21.00 u prvom kolu C grupe Evropskog prvenstva na Feltins areni u Gelzenkirhenu.

Pred premijernu utakmicu na EURO-u o ambicijama i dometima "orlova" govorio je Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

- Mi smo se trudili da atmosfera bude dobra, napravili smo taj plan i pre dolaska u Beč i u Stokholm, to se sada prenelo i ovde na Nemačku. Tako da nećemo da dozvolimo da budu priče kao što je to bilo u Kataru i da se stvara takva atmosfera, što bi bilo pogubno za naše igrače. Koliko je to dobro, a mislim sportski, sa sportske strane to je u redu. Najvažnije je bilo obezbediti taj mir, obezbediti sve uslove - rekao je Džajić za Sportal.

Miroslav Tanjga, Dragan Džajić i Nenad Bjeković na treningu reprezentacije Srbije u Nemačkoj
Miroslav Tanjga, Dragan Džajić i Nenad Bjeković na treningu reprezentacije Srbije u Nemačkojfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Što se tiče same utakmice, videćemo šta će biti. Naravno, svi ovde očekuju da naprave dobre rezultate, ne mislim samo na našu reprezentaciju. Svako je došao sa određenim ambicijama. Ovo je Evropsko prvenstvo, veoma važno takmičenje, ovo nisu prijateljske utakmice. Svaki bod osvojen na ovom takmičenju je veoma važan i veoma bitan i može da utiče na krajnji rezultat. Naravno, naš prevashodni cilj je da pređemo prvi krug. Verujem da to možemo i to je za sada što bih mogao da kažem. Početak, osvajanje i odlazak u sledeće kolo, to bi za ovaj početak bilo sasvim dovoljno.

Jedan od treninga fudbalera Srbije u Nemačkoj
Jedan od treninga fudbalera Srbije u Nemačkojfoto: Nemanja Nikolić

Prvi čovek FSS bio je najzaslužniji za trijumf nad Engleskom 1968. godine.

- Činjenica je da su oni na tom Evropskom prvenstvu u Italiji, pre toga, bili prvaci sveta, znači iza sebe su ostavili jedan blistav rezultat osvajanjem prvog mesta na svetu. Na taj način su i u tom momentu bili favoriti protiv naše selekcije, ali mi smo imali jako dobre igrače, nismo se plašili. Imali smo dobru pripremu u Italiji, došli smo ranije i ušli smo u taj meč bez nekog velikog respekta. Naravno, cenili smo svi tadašnju reprezentaciju Engleske i to što su oni postigli, ali nismo se plašili. Utakmica je tekla tako kako je tekla. Uglavnom je to bilo negde na sredini terena, tu su se vodili glavni dueli. Negde dva minuta pre kraja sam postigao taj gol koji nam je doneo veliki uspeh i veliku radost.

Brojni engleski mediji nazvali su Srbiju timom koga se ne očekuje mnogo, a koji bi mogao da iznenadi.

- Sve je to lepo, taj crni konj, ne razumem baš šta znači, ali činjenica je da ovde svako svakog može da iznenadi. Naravno da se tipuje na najveće selekcije koje su postizale velike rezultate i njima se daje uvek prednost, ali ja ne mogu da kažem za našu reprezentaciju da je mala. Mi imamo u svojim redovima dobrih igrača. Očekujem, ne samo od nas koji smo ovde sa njima, već i njih samih, na terenu da pruže svoj maksimum, da ostave dobar utisak, da se bore za dres koji nose, za reprezentaciju Srbije. A rezultat će biti onakav kakav će biti, nekad i kad gubite ostaviti dobar utisak je veoma bitno. Znači, borbenost pre svega, pamet u glavu i čekati da ovi igrači, a imamo dobrih, budu na nivou na kom se očekuje. Da daju svoj pun doprinos, ne samo sad nego i ubuduće i da napravimo jedan pravi kult kad je u pitanju reprezentacija.

Dragan Džajić i Nenad Bjeković na treningu reprezentacije Srbije u Nemačkoj
Dragan Džajić i Nenad Bjeković na treningu reprezentacije Srbije u Nemačkojfoto: Starsport©

Prokomentarisao je atmosferu na prvom treningu "orlova" u Nemačkoj gde je bilo oko tri hiljade gledalaca.

- Uopšte nismo ni sumnjali da ćemo imati veliku podršku naših navijača. To se videlo i na prvom treningu ovde. Naravno, da ovde živi veliki broj naših ljudi i da će navijati svom snagom. Uvek treba poštovati tu njihovu ljubav i želju da naša reprezentacija postigne veliki rezultat - zaključio je Džajić.

Bonus video:

00:26

Predsednik FSS Dragan Džajić stigao u Auzburg

(Espreso/Sportal/Veljko Ivanović/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.