PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ o Piksiju, kao i lošem rezultatu naše reprezentacije na EURO!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

jasno kao dan

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ o Piksiju, kao i lošem rezultatu naše reprezentacije na EURO!

Poruka za celu naciju

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u "Nacionalnom dnevniku" na "TV Pink".

Pored brojnih važnih tema, predsednik Srbije se dotakao i nedavnog kraha Fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj:

- Možda sam ja preterao kada sam rekao debakl, ali svakako je neuspeh - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Nenad Kostić

Zatim je upitan i o ostavkama koje su dali Branislav Nedimović i Jovan Šurbatović...

- Ne bavim se ja time i neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Stojkoviću i Džajiću. To su legende srpskog fudbala. Da, mislim da je narod želeo i zaslužio više. To mislim, kao što mislim i za naš rukomet. To ne znači da mrzim Milenu Delić i da imam nešto protiv nje. Čak sam razgovarao sa njom. Za sedam do deset dana ćemo da razgovaramo. Pa da vidimo kako da u rukometu počnemo da imamo rezultate i kako da prevaziđemo gubitnički pristup kako da budemo srećni kada ne primimo pet ili deset godina. Srećni smo kada pobeđujemo - istakao je Vučić.

Potom, Vučić je izineo i svoj stav o tome šta dalje...

- Naš narod je naučio da možemo da budemo prvi po stopi rasta. Ako tu možemo, možemo i u fudbalu da budemo u osam, u šesnaest. Mnogo ulažemo. I na Evropskom prvenstvu smo po tome u vrhu. Dakle, tražimo rezultate.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

- Sešću ja sa Draganom, i jednim i drugim. Sešće i važniji ljudi, hoću da ih čujem. To su moji drugovi, prijatleji. Ja neću da pričam o ostavkama. Ja očekujem promene. Kako će se desiti ili se eće desiti to ćemo da vidimo. Očekujem jedna pozbiljan razgovor. Niko u Srbiji neće da se zadovoljava 17. i 21. mestom u Evropi ni u čemu. Nemojte da se ljutite ako to ne možete da ispratite. Srbi hoće da budu uvek u vrhu, da se bore. Kada vide da može Hrvatska do juče, Gruzija danas, hoćemo i mi. Nije to ništa skandalozno.

- Naši klubovi daju mnogo manji doprinos nego ranije. Tačno je da smo očekivali više, nadali se. Ljudi moraju da znaju. Čekaćemo, razgovaraćemo, donećemo odluke i sledeće kvalifikacije i prvenstvo da napravimo bolji rezultat - zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.