TROFEJNI I ČUVENI TRENER NOVI SELEKTOR SRBIJE!? Ovo su velika slobodna imena za klupu "orlova" (FOTO)
Joakim Lev, Zinedin Zidan, Dragan Stojković Piksi i Maurisio Poketino, Foto: Starsport/Profimedia/Montaža

PIKSIJEV NASLEDNIK

TROFEJNI I ČUVENI TRENER NOVI SELEKTOR SRBIJE!? Ovo su velika slobodna imena za klupu "orlova" (FOTO)

Portal Espreso izabrao je poznate strane stručnjake koji su trenutno slobodni na tržištu, a mogu da postanu novi strateg našeg nacionalnog tima

Objavljeno:
Veljko Petrović

Još uvek selektor Dragan Stojković Piksi tvrdi da nije bilo fijaska na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, ali makar brojke govore protiv njega.

Dva osvojena boda, jedan dat gol i samo šest šuteva u okvir gola na tri utakmice u C grupi, dovoljno samo za poslednju poziciju.

Dragan Stojković Piksi tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj
Dragan Stojković Piksi tokom Evropskog prvenstva u Nemačkojfoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Orlovi" su na EURO-u izgledali u najmanju ruku sramotno, a u ovoj blamaži je delovalo da se ne zna "ko pije, a ko plaća."

Kao naslednik Nišlije na klupi spominje se stranac, a do sada su nacionalni tim vodili Havijer Klemente i Dik Advokat, ali nisu imali previše uspeha.

Havijer Klemente
Havijer Klemente foto: Starsport©

Jasno je da novog selektora čeka pakleni debi u Beogradu, a na klupu Srbije mogao bi da sedne i nekadašnji osvajač Svetskog prvenstva!

Radi se o Joakimu Levu, nemačkom stručnjaku koji je 2014. godine osramotio domaćina Brazil sa 7:1 u polufinalu i onda protiv Argentine uzeo trofej.

Joakim Lev
Joakim Levfoto: EPA/Matt Childs/POOL

Osim čoveka koji je 15 godina vodio "pancere", portal Espreso izabrao je poznate strane stratege koji su trenutno slobodni na tržištu.

Prvi na listi sigurno je Zinedin Zidan, jedan od najboljih vezista svih vremena, ali i čovek koji se dokazao i kao trener.

1 / 30 Foto: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Sa Real Madridom osvojio je tri Lige šampiona zaredom, dva klupska Svetska prvenstva u nizu, dve Primere i isto toliko Superkupova Španije.

Bez posla je od 27. maja 2021. godine, a odbijao je Mančester junajted, Bajern Minhen, Pari Sen Žermen...

Zinedin Zidan
Zinedin Zidanfoto: Reuter/Andrew Boyers

Strani mediji su pisali da mu je san da postane selektor Francuske, ali je Didije Dešan potpisao novi ugovor i popularni Zizu gleda nove opcije.

Jedna od njih mogla bi da bude saradnja sa Fudbalskim savezom Srbije, ali prepreka kod njega i ostalih kandidata mogla bi da bude plata.

Dragan Džajić, predsednik FSS i još uvek selektor Dragan Stojković Piksi
Dragan Džajić, predsednik FSS i još uvek selektor Dragan Stojković Piksifoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Drugi na listi je Masimilijano Alegri kom mnogi zameraju defanzivniji stil fudbala, a u Juventusu je radio sa Dušanom Vlahovićem i Filipom Kostićem.

Treće ime je jedini čovek van Evrope, koji je pružio šansu Đorđu Petroviću i učinio ga prvim golmanom Čelsija. Reč je o Maurisiju Poketinu.

Dušan Vlahović i Masimilijano Alegri
Dušan Vlahović i Masimilijano Alegrifoto: EPA/ LUCA ZENNARO

Argentinac je na kraju minule sezone dobio otkaz u Londonu, a ima iskustvo rada između ostalog u Pari Sen Žermenu i Totenhemu.

Dolazimo i do još jednog Nemca koji je takođe radio na Parku prinčeva, ali i u redovima "plavaca" sa kojima je bio prvak Evrope.

Maurisio Poketino
Maurisio Poketinofoto: EPA/Peter Powell

Radi se o Tomasu Tuhelu koji je dobio otkaz u minhenskom Bajernu pošto Bavarci nisu osvojili nijedan trofej u sezoni posle 12 godina.

Od slobodnih trenera, treba spomenuti i Stefana Piolija, Frenka Lamparda, Maurisija Sarija i Serhija Konseisaa.

Tomas Tuhel
Tomas Tuhelfoto: Christian Schroedter / imago sportfotodienst / Profimedia

Na spisak nismo stavili Jirgena Klopa koji je posle odlaska iz Liverpula javno istakao da želi da odmara najmanje jednu sezonu.

Jirgen Klop
Jirgen Klopfoto: EPA/ADAM VAUGHAN

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.