prste da poližeš !
KISELI KUPUS U PITI, KO NE ZNA ZA OVO NIJE SVESTAN KOLIKO GUBI: Komšinica kad oseti miris DOVEŠĆE I DECU! (RECEPT)
Naravno, ukoliko imate vremena, volje i znanja da sami razvlačite kore, pita će sigurno biti bolja, ali ni ova od kupljenih kora ne zaostaje mnogo po ukusu.
Sezona kiselog kupusa je pri kraju, a ovo ukusno povrće izvanredno je kao nadev za posnu pitu od gotovih kora.
Naravno, ukoliko imate vremena, volje i znanja da sami razvlačite kore, pita će sigurno biti bolja, ali ni ova od kupljenih kora ne zaostaje mnogo po ukusu.
Sastojci:
500 g gotovih kora za pitu
1kg kiselog kupusa ribanca
300 ml vode
100 ml ulja
kesica mlevenog bibera
malo suvog biljnog začina
Priprema:
Kupus ribanac ostavite da odstoji u vodi kako bi bio manje slan. Potom ga ocedite, pa ga prebacite u šerpu u koju ste sipali malo ulja. Na srednje jakoj vatri dinstajte kupus dok ne omekša i povremeno dolivajte vodu. Kad kupus sasvim omekša, dodajte mleveni biber i malo suvog biljnog začina, promešajte i sklonite šerpu sa vatre da se kupus ohladi.
Tepsiju premažite uljem ili je obložite pek papirom.
Na radnu površinu spustite dve kore, poprskajte ih uljem, stavite malo nadeva od dinstanog kupusa, pa ih uvijte. Na isti način utrošite sve kore i sav kupus. Svaku pitu poprskajte uljem.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pa stavite tepsiju sa pitama da se peče dok korice ne porumene.
Služite toplo.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!