NEŠTO NOVO
KAJGANU SA OVIM NIKADA DO SADA NISTE JELI: Preporodiće VAM ORGANIZAM, prepuna je VITAMINA (RECEPT)
Salatu ostavimo da odstoji dva-tri minuta, nakon toga je spremna za posluživanje
Negde na pola puta između pravih letnjih salata u kojima se izgbegavaju kalorije i težih jela rezervisanih za hladne dane, nalazi se mediteranska salata sa kajganom. Obezbediće vam i vitamine iz povrća i neophodne proteine.
Sastojci:
6 jaja
10 mini paradajza
3 kriške belog hleba
1 ljubičasti luk
1 svježi krastavac
30 g parmezana
50 ml bijelog vinskog sirćeta
4-5 listića bosiljka
1/2 kašičice sušenog origana
ekstra djevičansko maslinovo ulje
so i biber
Priprema:
Mini paradajze prepolovimo, hleb narežemo na kockice, krastavac na kolutove, luk na trakice, bosiljak nasjeckamo, sir narendamp, a jaja razbijemo u zdelu i umutimo ih.
U činuju s jajima dodamo sušeni origano, narendani sir i dobro izmešamo.
U tiganj na dve-tri kašike ugrijanog maslinovog ulja ulijemo mešavinu jaja i sira i pečemo na srednje jakoj vatri bez mešanja.
Nakon tri-četiri minuta, jaja okrenemo na drugu stranu, pečemo ih još dva minuta, stavimo na tanjir da se ohlade i dobijenu kajganu narežemo na kvadratiće.
U činiju za salatu stavimo krastavce, dodamo mini paradajze, seckani bosiljak, ulijemo maslinovo ulje, vinsko sirće, posolimo, pobiberimo i dobro promešamo.
Zatim dodamo kockice hleba i narezanu kajganu i nežno izmešamo sastojke.
Salatu ostavimo da odstoji dva-tri minuta, nakon toga je spremna za posluživanje.
(Espreso/vijesti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!