OVAKO TURCI SPREMAJU SUTLIJAŠ: Od srpskog se razlikuje u NEODOLJIVOM SASTOJKU (RECEPT)
Sutlijaš, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

poslastica

OVAKO TURCI SPREMAJU SUTLIJAŠ: Od srpskog se razlikuje u NEODOLJIVOM SASTOJKU (RECEPT)

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding

Objavljeno:

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.

Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.

Sastojci:

1 šolja pirinča 3 šolje vode 500 ml mleka 6 kašika šećera 1 kesica vanilinog šećera 1 kesica pudinga od vanile 1 šaka oraha

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.

Dodajti mleko i još malo kuvati.

Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.

Dekorisati sa orasima, i kposlužiti hladno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.