PREDLOG
UBACITE OVO U SATARAŠ I VIŠE NIKADA NEĆETE JESTI ONAJ NA KOJI STE NAVIKLI: Malo ko zna za OVO, a ukus je TOP!
Kada je sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu
Brzo i lagano jelo od sezonskog povrća.
Sastojci - Količina
crni luk - 2 glavice
mesnatije paprike babure - 4,5
zreli paradajz - 3
beli luk - 2 čena
jaja 2
so, biber malo
origano malo
ulje 3-4 kašike
Kako pripremiti
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano. Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tecnost ispari. Jaja umutite sa viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu… Kada je sataraš je gotov, poslužite uz hleb, sir i obaveznu mlaćenicu.
(Espreso / Super Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!