Sastojci
Potrebno je:
300 g mlevenog mesa
1 kriška hleba od juče
1 glavica crnog luka
2 kašike prezli
za potapanje hleba malo mleka
za valjanje ćufti brašno
na vrh noža sode bikarbone
ulje za prženje
so
biber
mlevena paprika
Za paradajz sos:
1 kašika brašna
2 dl soka od paradajza
3 dl vode
1 kašika šećera
1 kašika suvog biljnog začina
Priprema:
Za početak iskidajte hleb i prelijte mlekom nek stoji, dok pržite na malo ulja luk sitno seckan na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
Zatim sve to dodati u meso, začiniti dodati 2 kašike prezli i sodu bikarbonu. Izmešati sve sastojke da se dobije glatka smesa. Ako vam se učini retko dodajte još malo prezli. Staviti u frižider na 30 min. Zatim praviti kuglice i valjati ih u brašno.
Ćufte pržiti po pola minuta na svakoj strani. Sada možete ubaciti i parče slanine zbog arome. Nakon što su ćufte pržene izvadite ih i u to ulje sipati kašiku brašna da se isprži. Zatim dodati vodu, paradajz, šećer i suvi biljni začin i sačekati da provri pa vratiti ćufte i slaninu i krčkati 45 minuta uz povremeno mešanje.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!