TELEĆA ČORBA BOLJA NEGO U RESTORANU: Savršeno jelo na kašiku! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen / Youtube / AllasYummyFood

IDEJA ZA RUČAK

TELEĆA ČORBA BOLJA NEGO U RESTORANU: Savršeno jelo na kašiku! (RECEPT)

Ideja za ukusan porodični ručak

Objavljeno:

Sastojci:

500 grama telećeg mesa od buta ili vrata 1 glavica crnog luka 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun) 1 koren celera 2 krompira 1 dl ulja 2 kašike brašna 2 dl kisele pavlake 1 žumance so biber lorber malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena. Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode. Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata. Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.