NJAMII
RECEPT STAR 200 GODINA: Krompir paprikaš iz RERNE, 1 MESO daje SAVRŠENU AROMU (RECEPT)
Skinite poklopac i lepo promešajte
Jednostavan način da pripremite krompir paprikaš iz rerne.
Svaka domaćica je bar jednom za ručak napravila gulaš, koji se uglavnom krčka na šporetu. Sada ga pripremite u rerni, tako što ćete sve sastojke sipati u posudu, najbolje zemljanu, i staviti da se peče. Ovo je italijanski recept star 200 godina, doduše malo modifikovan.
Sastojci:
550 g govedine
1 praziluk
1 ljuta papričica
2 kašičice začinske paprike
1 paprika
1 štapić celera
1 šargarepa
3 krompira
500 g paradajza
2 čena belog luka
mladi luk
peršun
mirođija
Priprema:
Na ulju propržite meso koje ste posolili i pobiberili. Zatim dodajte seckanu ljutu papričicu, praziluk i začinsku papriku. Gotovo meso preručite u zemljanu posudu. Isecite papriku i celer i dodajte u zemljanu posudu sa mesom, kao i krompir, šargarepu, paradajz, mleveni beli luk i seckani mladi luk. Na kraju dodajte iseckanu mirođiju i peršun i dobro posolite i pobiberite. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 55-60 minuta. Skinite poklopac i lepo promešajte.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!