ukusno!
POČASTITE SE SLASNIM KRMENADLAMA! Prava delicija za dan pred POST!
Uživajte u poslednjem danu pred veliki Božićni post
Za one koji poste, danas je poslednji dan u ovoj godini kada se jede meso. Zato vam donosimo recept za krmenadle koji će biti prava radost za vaša nepca pre veliki Božićni post.
Ovo jelo sprema se jednostavno, a i lako, a poseban ukus mu daje beli luk.
Sastojci:
4 krmenadle
1 kašika brašna
2 kašike kisele pavlake
200 ml neutralne pavlake
2 kašičice senfa
4 čena belog luka
so
mleveni biber
začini po izboru
peršunov list
Priprema:
Krmenadle izlupajte, posolite i namažite senfom sa obe strane. Ostavite da odstoje 10 minuta. Uvaljajte ih u brašno blago, a onda zgrejte ulje u tiganju i pržite ih sa svake strane dok ne porumene.
Izvadite krmenadle i sačuvajte masnoću u kojoj su se pržile.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!