ISPROBAJTE
"LAŽNA MAĐARICA" BEZ PEČENJA: Slatkiš koji oduzima DAH (RECEPT)
Ukoliko volite ovaj kolač, onda vam predlažemo njegovu lakšu varijantu, koja je podjednako ukusna kao prava
Mađarica je jako ukusan kolač, al' njegova priprema nije jednostavna zbog tankih korica koje se peku.
Ukoliko volite ovaj kolač, onda vam predlažemo njegovu lakšu varijantu, koja je podjednako ukusna kao prava.
Sastojci:
800 ml vode 5 kašika šećera 250 g margarina 200 g čokolade za kuvanje 800 gr keksa
Za glazuru: 200 ml šlaga 200 g mlečne čokolade
Priprema:
U šerpu dodajte šećer, margarin, čokoladu za kuvanje i vodu, i kuvajte na laganoj vatri dok se sastojci ne istope.
U dublju posudu prespite keks i prelijte ga vrućim prelivom, i polako promešajte. Potom dobijenu smesu preručite u pleh i dobro poravnajte.
Uzmite manju šerpu u kojoj ćete zagrejati mleko do ključanja, i ubacite mlečnu čokoladu dok se ne istopi.
Smesu u plehu prelijte glazurom i ostavite u frižideru preko noći da se ohladi i stvrdne.
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!