ZA RUČAK
POSLE OVOG RECEPTA ZABORAVIĆETE NA BEČKE ŠNICLE: MINHENSKE su SOČNIJE, 2 dodatka menjaju UKUS
Nemci nekad dodaju sa strane i limun ako želite dodatno da pojačate ukus ovog jela
Minhenske šnicle su zanimljiva varijacija na temu poznatog bečkog odreska. Minhenski recept traži dodatak senfa i rena, kojima se premazuju tanki teleći odresci pre nego što se ispohuju.
Umesto teletine za minhenske šnicle možete upotrebiti i svinjetinu. Nemci nekad dodaju sa strane i limun ako želite dodatno da pojačate ukus ovog jela.
Sastojci:
8 tankih telećih odrezaka
8 kašičica senfa
8 kašičica rena
6 kašika brašna
3 jaja
2 kašike mleka
300 g prezli
maslac (najbolje pročišćeni)
so i biber
Priprema:
Odreske začinite solju i biberom pa prema potrebi istucite čekić za meso. Stavite brašno u tanjir, umutite jaja s mlekom u drugom tanjiru i u treći tanjir stavite prezle.
Odreske s jedne strane premažite kašikom senfa pa pospite brašnom, a drugu stranu premažite kašičicom rena i pobrašnjavite. Umočite u jaja i na kraju u prezle.
U tiganju pržite meso na zagrejanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocedi masnoća. Poslužite sa krompirom ili pireom i salatom.
(Espreso / Noizz Food)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!