Kad jednom probate posni burek onaj s mesom vam više neće pasti na pamet: Uživajte u slasnim zalogajima
Foto: CHASSENET / BSIP / imago stock&people / Profimedia

prijatno

Kad jednom probate posni burek onaj s mesom vam više neće pasti na pamet: Uživajte u slasnim zalogajima

Ovako pripremljen burek od kupovnih kora je slastan i odličan izbor za doručak i večeru, a priprema se vrlo brzo i jednostavno.

Objavljeno:

Burek je stekao veliku popularnost širom sveta, ali je omiljen je u Turskoj, odakle potiče, i na Balkanu, gde se jede tokom čitave godine.

Kada kažete reč "burek", u Bosni i Hercegovini ćete dobiti onaj s mesom, u Turskoj će vam stići sa sirom i peršunom, ali i posne varijante bureka mogu da budu jednako ukusne i slasne.

Sve što vam je potrebno jesu pakovanje pečuraka, crni luk, krompir i začini, a rezultat je kraljevski doručak.

Sastojci:

  • pakovanje gotovih kora
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 g pečuraka (šampinjona)
  • 2 krompira srednje veličine
  • 2 manje glavice crnog luka
  • so, biber i suvi začin po ukusu
  • ulje
  • 3 kašike ulja

Za premazivanje kora:

  • 100 ml ulja
  • 300 ml gazirane kisele vode

Priprema

  1. Sipajte tri kašike ulja u tiganj, pa uključite da se zagreje i za to vreme iseckajte sitno crni luk. Propržite dok ne bude staklast, pa dodajte malo soli i bibera.
  2. U to ubacite rendan krompir i sitno seckane šampinjone, pa dodajte suvi začin i dobro promešajte. Dinstajte dok pečurke ne omekšaju, pa sklonite s vatre.
  3. U jednoj činiji pomešajte kiselu vodu i ulje i promešajte.
  4. Obložite pek-papirom tepsiju, pa stavite na dno dve kore za pitu namazane mešavinom ulja i vode i počnite da ređate burek po principu kora-fil-kora dok ne potrošite materijal.
  5. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C, oko 30 do 35 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/Tamara Sorak Ranković/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.