Starinski doručak možete spremiti i na ovaj način: Generacije odrasle na ovom jelu, a danas su ga mnogi zaboravili
Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

brzo i ukusno

Starinski doručak možete spremiti i na ovaj način: Generacije odrasle na ovom jelu, a danas su ga mnogi zaboravili

Odlična ideja za doručak

Objavljeno:

Dobri stari recept na kome smo svi odrasli, sada je predstavljen u novom ruhu.

Potrebno je:

  • kriške hleba
  • puter ili mast
  • malo peršunovog lista
  • mleveni biber
  • 3 čena belog lika
  • tucana paprika

Priprema:

U manju posudu staviti masti male kašičice onoliko koliko ima komada hleba. U mast iseckati persunov list, ml. biber, izdrobljen beli luk, malo tucane ljute parike i sve izmešati.

Mazati hleb i ređati u pleh obližen pek papirom. Moše se pržiti i u tiganju (ne stavlja se ulje) ali se maže i donja strana hleba.

Peći na 220 stepeni C 10-15 minuta.

Fantastičan ukus, hrskavo može se jesti uz neko meso ili samostalno kao užina.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.