Tajni sastojak zbog kog nećete odoleti posnim projicama: Gotove za pola sata, nećete se pokajati što ste ih pravili
Foto: myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia

uživajte u svakom zalogaju

Tajni sastojak zbog kog nećete odoleti posnim projicama: Gotove za pola sata, nećete se pokajati što ste ih pravili

Ako obožavate proju, ali su vam svi stari recepti za proju dosadili, ovi brzi proja-mafini će vam se sigurno dopasti!

Objavljeno:

Ukoliko se pridržavate Božićnog posta ili iz nekog drugog razloga izbegavate hranu životinjskog porekla, ovaj recept za sočne domaće projice je nešto što morate da probate.

Pored toga što ne sadrži jaja i jogurt, kao većina proja, ovi slasni proja-mafini se izdvajaju i zbog toga što im treba dodati šolju mlevenih oraha, što pruža jedinstven i vrlo interesantan ukus i teksturu.

Sve potrebno umutićete za nekoliko minuta, a onda vam ostaje da čekate da se ispeče dok se kućom širi predivan miris.

Domaće projice sa orasima

Sastojci:

  • 1 šolja ulja
  • 3 šolje kisele vode
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • 2 šolje belog brašna
  • 1 šolja mlevenih oraha
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema

  1. Pomešajte u jednoj činiji brašno, kukuruzno brašno, mlevene orahe i prašak za pecivo.
  2. Postepeno dodajte ulje, a potom i mineralnu gaziranu vodu, uz neprestano mešanje.
  3. Posolite, promešajte, pa sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek-papirom.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, najmanje 30 minuta.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.