baš je ukusna
Hrskava spolja, a iznutra sočna i meka kao duša: Bakin recept za pitu sa kupusom koju ćete praviti jednom nedeljno
Hrskave kore i sočan kupus čine neodoljiv zalogaj. Pečene u fritezi ili rerni, jednako su ukusane.
Starinska pita sa kupusom po bakinom receptu! Možete je spremati za doručak ili večeru, a dobra je i kao posluženje na slavskoj trpezi.
Obradujte svoje ukućane specijalitetom iz bakine kuhinje:
Potrebno je:
1/2 grlavice kiselog kupusa przenog
gotove kore
mulje
kisela voda
Priprema:
Kiseli kupus iseći na rezance staviti u šerpu dodati ulja i pržiti na tihoj vatri oko 20 minuta uz postepeno mešanje ,
Dve gotove kore poprskati uljem i vodom najbolje pumpicom saviti na dva dela pa na početak staviti punu kašiku kupusa.
Savijati u trougao kao što je prikazano u VIDEO I redjati u pleh friteze ili pleh manji za rernu.
Premazati uljem i peći u fritezi na 190 stepeni C 15 minuta pa okrenuti i peći na 190 stepeni C 10 minuta. U rerni peći na 200 stepeni C 30 minuta. Sliužiti to
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!