prijatno
Čokoladna torta sa lešnicima: Kremasta poslastica koja se topi u ustima, uživaćete u svakom zalogaju
Toliko je ukusna da ćete sledeći put da napravite duplu meru
Ako volite kremaste torte koje se brzo prave i ne zahtevaju da provedete pola dana pored šporeta onda će vas ova definitivno oduševiti. S njom ćete uštedeti na vremenu, a dobićete pohvale od svih koji je budu probali.
Savršen spoj čokolade i lešnika čini da se probude sva čula i otvori apetit, a kore su toliko sočne da će se jednostavno topiti čim ih stavite pod nepca.
Za ovu savršenu brzu tortu vam je potrebno:
- 1 pakovanje tamnih korica za tortu
- 3 pudinga sa ukusom čokolade
- 10 kašika secera
- 2 vanilina šećera
- 1l mleka
- 250 g maslaca ili margarina
- 200 g pečenog lešnika
- 200 g mlečne čokolade
- 400 ml čokoladnog mleka
- 2 krem šlaga sa ukusom vanile
- 200 ml kisele vode
Priprema:
Od 1l mleka odvojite 200ml i u njemu razmutite puding. Ostatak stavite u šerpu, dodajte šećer i prokuvajte. Zatim dodajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne.
Sklonite sa vatre i u vruće dodajte maslac i čokoladu, mutite mikserom dok se ne otopi. Zatim dodajte samlevene lešnike. Izmešajte.
U drugu posudu umuitite šlag sa kiselom vodom. Filujete tortu tako što stavite koru, prelijete čokoladnim mlekom, pa stavite crni fil, pa šlag, pa opet kora, čokoladno mleko, crni fil, šlag i tako dok ne potrošite.
Filom premazati celu tortu u krug, i dekoristati odozgo po želji.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!