Evo po čemu se septembarske bebe razlikuju od ostalih: Krase ih 6 osobina koje bi svako poželeo!
Beba, ilustracija, Foto: Anna Omelchenko / Panthermedia / Profimedia

prelepa deca

Evo po čemu se septembarske bebe razlikuju od ostalih: Krase ih 6 osobina koje bi svako poželeo!

Specifične su, vrlo inteligentne i nimalo sklone sukobima...To su septembarske bebe.

Objavljeno:

Donosimo sedam razloga zašto su deca rođena u septembru posebna, a neke tvrdnje su i naučno potvrđene.

Mali genijalci

Prema istraživanjima, ljudi koji su rođeni u septembru brže se razvijaju u ranom detinjstvu. Takođe, 20% je veća mogućnost da će zbog svojih uspeha u školskim klupama pohađati najelitnije fakultete.

Sportski su tipovi

Bebe rođene u ovom mesecu imaju fizičke predispozicije za bavljenje sportom i među njima je najviše vrhunskih sportista. “Deca rođene na severnoj hemisferi tokom jeseni, imaju malo veću mišićnu masu i ranije postaju fizički aktivni”, izjavio je dr. Gavin Sandercock sa Univerziteta Essex.

Beba
foto: Ihar Ivanouski / Panthermedia / Profimedia

Viši su od ostalih

Ako se uporede s decom koja su rođena tokom proleća i zimskih meseci, rođeni u septembru u proseku su viši. Jednim delom to ima veze s većim količinama vitamina D kojem su izložene majke tokom poslednjih meseci trudnoće.

Otporniji su na astmu

Istraživanja su pokazala da su bebe rođene u jesen najčešće alergična na jaja, kikiriki i mleko. Međutim, otporniji su na astmu.

Slave rođendan u najpopularnijem rođendanskom mesecu

Septembar je mesec s najviše rođene dece u Americi, ali i mnogim drugim zemljama. Nekoliko naučnika uporedilo je podatke o broju rođenih i otkrili su kako je baš ovaj mesec najpopularniji za rođenje. To pripisuju božićnim i novogodišnjim praznicima. Smatraju kako je to vreme kad je najveća verovatnoća da će žena ostati u drugom stanju. Prema Mattu Stilesu koji je prikupio podatke o rođenima između 1994. i 2014. najviše dece rađa se baš 9., 12. i 19. septembra.

Beba
foto: philipus / Alamy / Alamy / Profimedia

Tvrdoglavi i veoma inteligentni

Govore vrlo jasno, znaju šta hoće i žele da sve bude završeno odmah. Septembarske bebe su sjajne u brizi o drugima i o životinjama. Umeju da budu samokritični, kritikuju i druge, ali umeju da reše problem. Tvrdoglavi su, ali ipak ljubazni i inteligentni.

Bonus video:

04:30

MAJCI REKLI DA JOJ JE BEBA MRTVA, A ONDA DOKTOR JEDNIM POSTPUKOM ODAO ISTINU! Postresna ispovest žene koja traži ukradenu sestru!

(Espreso/Bebologija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.