Ovo su najlepša muška imena za jesenje bebe 2024! Imaju jaku simboliku, i daju se baš u ovom terminu
Beba, ilustracija, Foto: Niamh Baldock / Alamy / Profimedia

prelepa

Ovo su najlepša muška imena za jesenje bebe 2024! Imaju jaku simboliku, i daju se baš u ovom terminu

Dok se leto polako povlači, uskoro nam dolazi mirniji jesenji dani, mnogi budući roditelji već planiraju imena za svoje dolazeće mališane

Objavljeno:

Jedan od težih koraka je kada mama i tata moraju da se odluče za ime bebe. Ako vaše novorođanče uskoro stiže na ovaj svet, možda je neko od sledećih imena idealno za vas.

Dok se leto polako povlači, uskoro nam dolazi mirniji jesenji dani, mnogi budući roditelji već planiraju imena za svoje dolazeće mališane.

U 2024. godini, nekoliko imena iz naše tradicije i kulture ističe se kao najpopularnija za jesenje bebe. Svako od njih nosi duboko značenje i posebnu simboliku koja se savršeno uklapa u sledeći period godine.

Ime koje je nastalo od reči "hrast“ i "mir". Simbolizuje snagu i stabilnost, podsećajući na čvrstinu hrasta i mir koji on pruža.

Dimitrije

U grčkoj mitologiji, Demetra je bila boginja žetve. Ime Dimitrije tako nosi značaj vezan za plodnost i bogatstvo, što ga čini posebnim izborom za novorođene dečake.

Beba
foto: philipus / Alamy / Alamy / Profimedia

Balša

Staro srpsko i crnogorsko ime koje označava snažnog i krupnog momka. Povezuje se sa snagom i hrabrošću, evocirajući sliku moćnog ratnika.

Beba
foto: Printscreen / Tik Tok / mollyriehl

Jasen

Staro slavensko ime koje odražava poštovanje prema drveću. Stari Slaveni su verovali da drveće nosi duše predaka i štiti ih, što ime Jasen čini simbolom zaštite i tradicije.

Beba
foto: Andrey Ugadchikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Izbor imena za bebu je važan deo priprema za dolazak novog člana porodice, a ova imena iz našeg kulturnog nasleđa pružaju posebnu simboliku i značenje koje može ostati urezano u porodici kroz generacije.

Bonus video:

02:45

Sa dva nova PET/CT aparata uskoro ćemo snimati i tri puta više pacijenata: Kurir u Kliničkom centru gde sad snimaju za 18 minuta!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.