Ovo je omiljeni doručak kod Srba još od davnina: Baka Jela otkrila starinsku pripremu
Sataraš, Foto: Bakina kuhinja

recept

Ovo je omiljeni doručak kod Srba još od davnina: Baka Jela otkrila starinsku pripremu

Servirati uz krompir pire

Objavljeno: 08:30h

Da li ste sigurni da sve ovo znate. Saveti kako uz male trikove najbolje skuvati jedan dobar sataraš.

Potrebno je:

700 gr očišćene paprike

2 veće glavice luka

500 gr paradajza

ulje

suvi začin ...so

1 / 3 Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Isećo luk sitno. Da lik nebi bežao pod nožem isecite ga na pola i stavite 2 min u vodu. Zatim ga secite po želj. Isecite papriku.

Nju uvek očistite i secite sa unutrašnje strane nikako sa spoljne jer je opna tvrda i trebaće vam duplo snage da je presečete. Luk isečeni stavite u tiganj i sipajte ulja Pržite na malo jačoj vatri.

Kad postane staklast /nikako nemojte dodavati vodu/ dodati papriku secenu. Dodati suvi zači izmešati i poklopiti. Paradajz zaseći krstiće sa donje strane staviti u vodu da prostruji. Ostaviti 2 minuta pa izvaditi u hladnu vodu.

Oguliti ljusku iseći i staviti u sataraš. izmešati i ostaviti par minuta da ispari višak tečnosti ne sasvim neka ostane malo kad see provuče varjačom da se vidi dno. Servirati uz krompir pire.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.