Zdravo i ukusno posno jelo: Sprema se očas posla, a ukus je neverovatan
Plavi patlidžan, Foto: Вкусно Просто и Доступно/ Printscreen/ Youtube

recept

Zdravo i ukusno posno jelo: Sprema se očas posla, a ukus je neverovatan

Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C

Objavljeno:

Patlidžan zapečen u rerni možete da začinite po želji, a idealan je kao obrok za sebe ili za prilog uz drugo jelo.

Sastojci:

700 g patlidžana

3 kašike maslinovog ulja

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1/2 kašičice listova mirođije

1/2 kašičice belog luka u prahu

Patlidžan
foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

Recept za začinjeni patlidžan pečen u rerni:

Za pečeni patlidžan prvo zagrejte rernu na 240°C. Obložite pleh papirom za pečenje. Patlidžan isecite na kocke od 3 cm.

Stavite u veliku činiju, pokapajte uljem, solju, biberom i belim lukom u prahu. Dobro promešajte, rasporedite na pleh i pecite 20 minuta.

Okrenite pleh pa pecite još 10 minuta - ivice treba da budu karamelizovane. Servirajte pa pospite mirođijom. Možda ćete želeti da napravite i gulaš od patlidžana i mlevenog mesa.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.