preukusno
Najkremastija poslastica sa pistaćima: Turski kolač "katmer" - recept ostavlja bez daha koliko je dobar
Recept za turski kolač "katmer" ostavlja bez teksta koliko kida
Ako nemate ideju šta da spremate slatko ovog vikenda svojim ukućanima - jedna turska poslastica je pun pogodak.
Kolač "katmer" osvaja na prvi zalogaj - sočan, lagan i neodoljiv.
Sastojci i recept su tu:
šećer - jedna do dve kašičice
kore za pitu - jedno pakovanje
kravlji maslac - jedna do dve supene kašike
pistaći - 30 grama
kajmak - dve supene kašike
Priprema:
Prvo sameljite pistaće, pa istopite maslac.
Koru premažite sa maslacem, pospite pistaćima i šećerom. Nakon toga kajmak rasporedite po dugačkoj strani.
Rolat uvijte u oblik puža.
Ceo premažite sa maslacem, pa slatku pitu pecite oko 10 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
Gotov kolač "đul katmer" pospite sa pistaćima.
Ako želite da probate još ukusnih deserta iz turske kuhinje - kolač kazanibi će vas sigurno osvojiti.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!