mmm, topi se!
Recept za sočan kolač sa makom i dinjama: Fantastična kombinacija koja će vas fino osvežiti, a ukus - čista desetka
Fantastičan kolač sa makom i dinjama , kolač koji se topi osvežava sve sa dve kašike
Baka nam svaki dan podeli recept za neki vrstan specijalitet - kako za ručak, večeru, predjelo, tako i za razne poslastice i kolače.
Ovog jutra vam donosimo fantastično sočan i ukusan kolač sa dinjama i makom koji će vas fino osvežiti, a sprema se očas posla.
Ukoliko volite voćne i osvežavajuće kolače, predlažemo vam i kolač sa malinama od samo 4 sastojka.
Porebno je:
- 4 jaja 100 gr šećera
- 2 kašike plazme
- 2 kašike griza
- 2 kašike brašna
- 2 kašike maka
- 50 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 1 manja dinja
- 200 gr smrznutih višanja po želji
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati plazmu, brašno i griz sa praškom za pecivo. Dodati mak ulje, i sve izjednačiti. pleh 22 cm obložiti pek papirom pa sipati pola testa i rasporediti višnje.
Ubaciti drugi deo testa i poredjati kriške dinje.
Peći na 200 stepeni C 40 minuta.
Seći ohladjen. Sjajan desert, sočan topi se kao torta
Bonus video:
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!