Najbrži recept za lažne ruske kape - spremne za 15 minuta: Za obožavanu posalsticu vam ne treba ni rerna, tope se
Ležne ruske kape spremne za 15 minuta, Foto: Printscreen/youtube/ kuhaj i peci

PREDOBRE SU!

Najbrži recept za lažne ruske kape - spremne za 15 minuta: Za obožavanu posalsticu vam ne treba ni rerna, tope se

Ne samo što vam ne treba pečena kora nego se ne koriste ni keks, napolitanke, piškote i uobičajene zamene za biskvit.

Objavljeno: 18:48h

Ako uživate u ukusu popularnih ruskih kapa, a nemate vremena da ih pravite, oduševiće vas varijanta za koju ne samo što vam ne treba pečena kora nego se ne koriste ni keks, napolitanke, piškote i uobičajene zamene za biskvit. Pa, od čega se onda pravi, pitate se? Spremite se za iznenađenje!

Obožavane ruske kape – slatki biskvit s kakaoom uvaljan u kokosovo brašno i preliven čokoladom – imaju mnogo verzija, a za ovu do danas sigurno niste čuli, iako je božanstvenog ukusa i ubedljivo najbrža za pripremu.

U pitanju su lažne ruske kape od griza, koji se prave vrlo jednostavno, a sladokuscima bi mogli da se dopadnu još više od klasičnog recepta jer imaju i nadev u vidu šlaga.

Veoma lagani, izuzetnog ukusa i neobični, ovako pripremljeni kolačići su i praktični i jednostavno neodoljivi i zaista vredi probati ih!

Lažen ruske kape
Lažen ruske kapefoto: Printscreen/youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

1 čaša griza

1 čaša šećera

10 g vanilinog šećera

3 kašike kakao praha

1 l mleka

500 ml slatke pavlake

100 g kokosovog brašna

80 g čokolade

mleveni pistaći za dekoraciju

Lažne ruske kape
Lažne ruske kapefoto: Printscreen/ Youtube/ Aurora recepti

Priprema

U šerpicu sipajte griz i šećer, pa dodajte kakao i dobro promešajte.

Ubacite i vanilin šećer, pa nalijte litar mleka i mešajte dok ne razbijete gromuljice i stavite da se kuva na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje.

Kad se zgusne, sklonite s ringle i sipajte smesu u čaše ili šolje, pa ostavite da se ohladi i stegne.

U međuvremenu umutite slatku pavlaku u čvrst šlag.

Sipajte kokosovo brašno u plitak tanjir, pa okrenite šolje ili čaše sa smesom od griza i kakaoa tako da padne na kokos. Presecite nožem na deblje kolutove, pa uvaljajte u kokos.

Pripremljan šlag nanesite na jedan kolut, pa preklopite drugim i ponovo sve zajedno uvaljajte u kokos.

Otopite čokoladu, pa njom prelijte kolač i pospite mlevenim pitaćima.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/glossy/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.