Puslice koje se tope u ustima: Recept koji su koristile naše bake u staroj Jugi
Puslice, Foto: Printscreen Youtube

nostalgija

Puslice koje se tope u ustima: Recept koji su koristile naše bake u staroj Jugi

Kako biste napravili puslice umutite belanaca sa malko soli u čvrst sneg i počnite postepeno da dodajete šećer

Objavljeno:

Puslice su lagani kolačići u kojima možete da uživate tokom leta, samo ih servirajte uz sladoled i voće.

Sastojci:

5 belanca

300 g kristal šećera

so, na vrh noža

Puslice
foto: Bakina kuhinja

Recept za puslice:

Kako biste napravili puslice umutite belanaca sa malko soli u čvrst sneg i počnite postepeno da dodajete šećer. Mutite neprekidno oko dvadesetak minuta.

Pleh obložite papirom za pečenje, a smesu ubacite u vrećicu za kolače i ređajte oblike puslica na pleh. Pazite da ne budu preblizu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a kada ubacite pleh sa puslicama, smanjite na 100 stepeni i sušite ih oko sat do sat i po. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i puslica tortu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.