nostalgija
Puslice koje se tope u ustima: Recept koji su koristile naše bake u staroj Jugi
Kako biste napravili puslice umutite belanaca sa malko soli u čvrst sneg i počnite postepeno da dodajete šećer
Puslice su lagani kolačići u kojima možete da uživate tokom leta, samo ih servirajte uz sladoled i voće.
Sastojci:
5 belanca
300 g kristal šećera
so, na vrh noža
Recept za puslice:
Kako biste napravili puslice umutite belanaca sa malko soli u čvrst sneg i počnite postepeno da dodajete šećer. Mutite neprekidno oko dvadesetak minuta.
Pleh obložite papirom za pečenje, a smesu ubacite u vrećicu za kolače i ređajte oblike puslica na pleh. Pazite da ne budu preblizu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a kada ubacite pleh sa puslicama, smanjite na 100 stepeni i sušite ih oko sat do sat i po. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i puslica tortu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!