recept
Napravite sočne domaće burgere i uživajte u ukusu: Spremaju se za 10 minuta i to bez roštilja
Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni
Evo kako se prave burgeri kod kuće, gotovi su za manje od deset minuta!
Sastojci:
450g mlevenog mesa (najbolje mešano, ili samo goveđe)
So i biber po ukusu
4 zemičke za burgere
4 režnja kačkavalja
Zelena salata, paradajz, crni luk i kiseli krastavčići za prilog
Recept za domaće burgere:
Podelite mleveno meso na 4 jednaka dela i oblikujte svaki u burger, malo deblje nego za pljeskavicu. Napravite malo udubljenje u sredini svakog burgera prstom, ovaj mali trik omogućava da se ravnomernije ispeku. Začinite obe strane svakog burgera solju i biberom.
Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Možete dodati malo ulja da sprečite lepljenje, ali nije potrebno ako koristite tiganj sa neprijanjajućim premazom.
Stavite burgere u vruć tiganj. Pržite oko 4 minuta sa svake strane za srednje pečeno meso. Prilagodite vreme kuvanja ako više volite burgere koji su slabije, ili jače pečeni.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!