Piletina u kari sosu oduševiće svakog ko je bude probao: Brzo se sprema i nije skupo
Piletina, Foto: Printscreen/youtube/Stručnjak za hranu / Food Expert

recept

Piletina u kari sosu oduševiće svakog ko je bude probao: Brzo se sprema i nije skupo

Jelo kojem ćete se iznova vraćati

Objavljeno:

Kada je reč o jednostavnim, a ukusnim jelima koja mame svojom aromom i bogatstvom ukusa, piletina u kari sosu zauzima posebno mesto na svakom meniju.

Ova klasična kombinacija sočne piletine i začinjenog kari sosa donosi egzotične note i toplinu koja je savršena za sve prilike.

Kari sos, sa bogatstvom začina poput kurkume i đumbira, uparuje se sa piletinom na način koji ne samo da naglašava njene prirodne arome, već stvara složeni i delikatan ukus.

Ovo izuzetno jelo je idealno za svakodnevne obroke, ali i za posebne trenutke kada želite da uživate u nečemu zaista posebnim.

Piletina
foto: Printscreen/TikTok/ines__homemade

Sastojci:

500 g pilećeg filea, isečenog na kockice

2 kašike ulja

1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana

3 čena belog luka, sitno iseckana

1 kašika svežeg rendanog đumbira

2 kašike kari praha

1 kašika kurkume

1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka

200 ml pileće supe (ili vode)

2 kašike paradajz pirea (ili 1 srednji paradajz, sitno iseckan)

1 kašika soja sosa

So i biber po ukusu

Marinada, Piletina
foto: Printsceen/Youtube/ kuhaj i peci

Priprema:

1. U velikoj tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckanu piletinu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 5-7 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je na tanjir.

2. U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 3 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Pržite još 1 minut dok ne zamiriše.

3. U tiganj dodajte kari prah i kurkumu. Dobro promešajte i pržite još minut-dva dok začini ne puste aromu.

4. Dodajte paradajz pire (ili iseckan paradajz) i kuvajte još 2 minuta. Sipajte kokosovo mleko i supu (ili vodu). Dobro promešajte i pustite da se sos zagreje do vrenja.

5. Vratite piletinu u tiganj, dobro je izmešajte sa sosom i pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta, ili dok piletina ne bude skuvana i sos ne postane gust i kremast. Povremeno mešajte.

6. Dodajte soja sos, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Kuvajte još nekoliko minuta, po potrebi prilagodite začine.

7. Poslužite piletinu u kari sosu sa kuvanim pirinčem.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.