recept
Poslastica koja spaja sve ukuse: Šlag, čokolada i voće u jednom zalogaju, obožavaćete ovu tortu
Rernu zagrejte na 180 stepeni
Sočna poslastica osvežiće vas u vrelim letnjim danima.
Potrebno je:
4 jaja 4
180 g šećera
125 g maslaca
3 kašike vanilin šećera
50 g brašna
20 g kakao praha
1, 5 kašičica praška za pecivo
100 g mlevenih badema
110 g narendane čokolade
600 g slatke pavlake
3 kašike učvršćivača za šlag
2 banane
pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi mikserom umutite belanca s malo šećera u čvrst sneg. Umutite penasto maslac sa šećerima, pa lagano dodajte žumanca. Zasebno umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu.
Mikserom umutite šne od belanaca pa dodajte malo strugane čokolade. Testo prebacite u pleh. Pecite oko pola sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se potpuno prohladi. Zarežite nožem oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Sedište biskvita izdubite kašikom oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu. Šlag umutite s učvršćivačem, vanilinim šećerom i ostatkom šećera.
Dodajte ostatak strugane čokolade. Ogulite banane, pa ih presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane. Zatim ih premažite šlagom. Kašikom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu najmanje sat vremena da se prohladi i stegne. Prijatno!
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!