Poslastica koja spaja sve ukuse: Šlag, čokolada i voće u jednom zalogaju, obožavaćete ovu tortu
Torta, Foto: Printscreen/youtube/Jednostavna kuhinja

recept

Poslastica koja spaja sve ukuse: Šlag, čokolada i voće u jednom zalogaju, obožavaćete ovu tortu

Rernu zagrejte na 180 stepeni

Objavljeno:

Sočna poslastica osvežiće vas u vrelim letnjim danima.

Potrebno je:

4 jaja 4

180 g šećera

125 g maslaca

3 kašike vanilin šećera

50 g brašna

Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen/youtube/Jednostavna kuhinja

20 g kakao praha

1, 5 kašičica praška za pecivo

100 g mlevenih badema

110 g narendane čokolade

600 g slatke pavlake

3 kašike učvršćivača za šlag

2 banane

pola limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. U jednoj posudi mikserom umutite belanca s malo šećera u čvrst sneg. Umutite penasto maslac sa šećerima, pa lagano dodajte žumanca. Zasebno umutite brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu.

Mikserom umutite šne od belanaca pa dodajte malo strugane čokolade. Testo prebacite u pleh. Pecite oko pola sata, u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pustite da se potpuno prohladi. Zarežite nožem oko ivice biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Sedište biskvita izdubite kašikom oko 1 cm duboko, te izmrvite kolač u posudu. Šlag umutite s učvršćivačem, vanilinim šećerom i ostatkom šećera.

Dodajte ostatak strugane čokolade. Ogulite banane, pa ih presecite po dužini napola i nakapajte limunovim sokom. Na izdubljeni biskvit rasporedite iseckane banane. Zatim ih premažite šlagom. Kašikom izmrvite komade torte na vrh. Ostavite tortu najmanje sat vremena da se prohladi i stegne. Prijatno!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Trpeza/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.