PRSTE DA POLIŽEŠ!
Recept za bakinu posnu musaku tera vodu na usta: Sočan i izdašan ručak obožavaće cela porodica, ukus fantastičan
baka nas uvek obraduje ukusnim jelima iz njene kuhinje, pa je tako i ovog puta podelila super recept za posnu musaku
Posna musaka od povrća po bakinom receptu je idealna za svaku priliku i gotov svaki obrok.
Ukoliko postite ili niste ljubitelj mesa, ova lagana i sočna musaka je kao poručena za vas.
Posle dobrog obroka, lepo je i zasladiti se nekom laganom čokoladnom poslasticom.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 paprika
1 šargarepa
seckan peršuna
100 gr mariniranih pečuraka
1 kašika instanta od spanaća
500 gr krompira
malo suvog začiina
1 kašika ajvara
malo aleve paprike
1 paradajz
ulje
Priprema:
Upržiti luk, papriku pargarepu sve sitno iseckati. Kad se uprži dodati seckan peršun. suvi začin i ajvar. Sve izjednačiti.
Krompir iseći na listiće dodati začin suvi, slatku ml papriku i izmešati sa uljem. Poredjati u podmazan leh. Pola poredjati pa istresti sve iz tiganja prženo. Prekriti sa ostatkom krompira.
U činiju staviti kašiku instanta sute od spanaća sipati 150 ml vode pa izmešati. Preliti preko krompira i peći 45 minuta u rerni. Služiti toplo. Sjajan ukus, pogrebaće te tepsiju,
Bonus video:
(Espreso/T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!