Francuski holandez sos za kojim je odlepio ceo svet: Savršeno se slaže sa hrskavim mesom, ali i sa ostalim jelima
Sos koji će vas oduševiti, Foto: Jela Jelena Petrović

recept

Francuski holandez sos za kojim je odlepio ceo svet: Savršeno se slaže sa hrskavim mesom, ali i sa ostalim jelima

Francuski sos koji se pravi od maslaca, žumanca, sok od limuna ili sirćeta, belog vina i začina (so i biber). Uglavnom se servira topao, uz ribu, povrće, meso ili jaja

Objavljeno:

Ovo je najbolji sos na celom svetu, veoma je sličan majonezu.

Potrebno je:

Odvojite žumance od belanca
Odvojite žumance od belancafoto: profimedia
  • 1 žumance
  • 1 kašičica vode
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 110 g putera
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte vodu, žumance, limunov sok i so. Otopite maslac dok ne zapeni, pa umutite smesu sa žumancima i postepeno dodajte vreo maslac. Neprestano mutite, nekih 30 sekundi kako biste dobili savršen sos.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso / Trpeza Alo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.